HDP Karlıova ilçe başkanı gözaltına alındı

HDP Karlıova ilçe başkanı gözaltına alındı

HDP'nin sokağa inin çağrısı üzerinde Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sokak gösterileri yapan 7 kişi gözaltına alınırken bunların içerisinde HDP'li yöneticiler de yer aldı.

BİNGÖL -  Karlıova ilçe merkezindeki kamu binaları ile mütedeyyin şahısların işyerlerine molotof atma, talan ve polise karşı yapılan eylemlere ilişkin bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Aralarında HDP İlçe Başkanı Yakup Baran, DBP İlçe Başkanı Halil Kala, İl Genel Meclis üyesi Sadettin Kartal’ın da bulunduğu belirtilirken, şahısların Karlıova Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiği, ardından da ifadeleri alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

 

HDP İlçe Başkanı Yakup Baran, DBP İlçe Başkanı Halil Kala, İl Genel Meclis üyesi Sadettin Kartal’ın yanı sıra yine HDP’li oldukları belirtilen Ahmet Karabulak, İsmail Karabulak, Enez Olgun ve Kenan Sonay isimli zanlıların molotof atma, yağma ve polise saldırı suçlamasıyla sorgulandığı belirtiliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.