'HDP, LGBT'lilerin oyunu alarak yüzde 9'a ulaştı'

'HDP, LGBT'lilerin oyunu alarak yüzde 9'a ulaştı'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP’nin, LGBT’lilerin de aralarında bulunduğu başka partilerde temsil bulmayanların oyunu alarak yüzde 9 oy oranına ulaştığını söyledi.

AK Parti Bursa İl Kongresine katılmak üzere Bursa’ya gelen Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti İl binasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Arınç, “HDP farklı temsil guruplarının oylarını almıştır. Yani Lezbiyenler, gayler, biseksüeller, transeksüeller dahil olmak üzere Türkiye’de ben herhangi bir partide temsil imkanı bulamıyorum diyenlerin ve farklı seçmen guruplarının oylarını da almıştır.” dedi.

Basın toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç bir gazetecinin, HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın yüzde 10 seçim barajını geçememeleri halinde Türkiye’nin karışacağı yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Arınç,  “HDP’liler diyor ki, ‘biz barajı aşamazsak, milletvekili çıkaramamamız halinde Türkiye karışır. Çözüm süreci tehlikeye girer, PKK bundan istifade eder veya PKK’nın işine yarar.’ Benim itirazım bu tarafa, yani beyefendi bizi tehdit ediyor. Diyor ki, ‘ben parti olarak gireceğim. Ama yüzde 10’u alamazsam gerisini siz düşünün. Ortalığı yakar yıkarız.’ Bunu kabul etmeniz mümkün mü? Kabul edemeyiz. Parti iddiası varsa parti olarak seçime girer. Ve sonucuna katlanır. Barajı aşarsa saygı duyarız. Ama aşamazsanız o bizim sorunumuz değil ki.” şeklinde konuştu.

“HDP’liler, baskıyla tehditle, şantajla oy alıyor”

HDP’lilerin baskıyla, tehditle, şantajla bölgeden oy alıp bağımsız adayları adrese teslim çıkardıklarını vurgulayan Arınç, “Parti olarak da bunu yapabileceğinizi düşündüğünüze göre, seçime girersiniz, sonucuna razı olursunuz.” diye konuştu.

“Barajı geçemeyen hiç kimse sizin gibi konuşmuyor”

HDP’nin başarılı olamaması durumunda, hükümeti dağa çıkmakla tehdit ettiğini belirten Arınç, “2002’de Doğru Yol Partisi Sayın Mehmet Ağar’ın liderliğinde seçime gitti 9,5’ta kaldı. Yarım puanla seçimi kaybetti. Mehmet Ağar dağa mı çıktı? Ben de sokağa çıkar 7-8 Ekim’de olduğu gibi herkesi yakar yıkarım mı? Dedi.” diye sordu.

“Sizin aldığınız oyun içerisinde en az 3 puan CHP’den gelen oy var”

HDP’ye ‘barajı aşamazsan kabahati kendinde’ ara diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Millette kabahat bulma ‘ortalık şöyle olur böyle olur’ diye de tehdit etme. Ve ona şunu hatırlattım, siz yüzde 9 aldınız, buna güvenerek seçimlere girmek istiyorsunuz. Ama unutmayın, sizin aldığınız oyun içerisinde en az 3 puan CHP’den gelen oy var. CHP’nin klasik tabanı seçmeni ‘ekmek için Ekmeleddin’i tutmadı. Bize de gelmedi, sana geldi.  Özellikle metropollerden aldığınız oylardır. Belki Bursa’dan bile bir puana yakın oy almış olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“HDP LGBT’lilerin verdiği oylarla yüzde 9’a ulaştı”

Arınç, “HDP bir de farklı temsil guruplarının oylarını almıştır. Yani Lezbiyenler, gaylar, biseksüeller, transeksüeller dahil olmak üzere Türkiye’de ben herhangi bir partide temsil imkanı bulamıyorum diyenlerin ve farklı seçmen gruplarının oylarını da almıştır.” vurgusunda bulundu.

“Milleti tehdit etme”

CHP’nin oyları CHP’ye farklı temsil guruplarının da başka tercihleri olması durumunda HDP’nin kendi tabanının yüzde 6-7 civarında olduğunu kaydeden Arınç, “6-7 tabanında bir oyla seçime girmeye karar vermişsen seni alkışlarım. Ama böyle bir sonuçla karşı karşıya kalırsan ne olur milleti tehdit etme. Hele hele AK Parti’yi hiç tehdit etme. Çözüm süreci zarar görürmüş. PKK bunu istismar edermiş. Bilmem ne yaparmış.” diye konuştu.

“Sen de kimsin?”

Birçok partinin seçimde barajı geçemediğini anımsatan Arınç, “Kaç parti seçime giriyor hiç birisi barajı aşamıyor, hiç birisi de senin gibi konuşmuyor. Senin bir ayrıcalığın mı var arkadaş sen kimsin. Sen de bir partisin.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.