HDP Milletvekili Kemalbay’dan Batmanlı kadınlara hakaret eden sözde yazara destek!

HDP Milletvekili Kemalbay’dan Batmanlı kadınlara hakaret eden sözde yazara destek!

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batmanlı kadınları aşağılayan, iğrenç hakaretlerde bulunan, küfreden Cumhuriyet gazetesinin sözde yazarı Işıl Özgentürk’e sahip çıkarak, hakaret ve küfürleri düşünce özgürlüğü saydı.

Her fırsatta Kürd halkının sözcülüğüne soyunan HDP’li vekiller her zaman yaptıkları gibi yine Kürd halkını değil, onların düşmanlarını savundu.

Batmanlı kadınları aşağılayan, alınıp satılan köleler şeklinde tasvir eden, tüm Batmanlı kızları kurtuluşu ya subayların kucağına koşmakta, ya dağa kaçmakta ya da intiharda bulan düşkünler olarak ilan edip aşağılayan, Batman halkına yönelik ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler savuran Cumhuriyet gazetesinin sözde yazarı Işıl Özgentürk’ün hezeyanlarını savunan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, aşağılama ve hakaretlerin fikir özgürlüğü olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet gazetesinin sözde yazarının hakaretlerine tepki gösteren, kınayan basın mensuplarını, STK’ları, vatandaşları istibdat yanlısı olarak niteleyen Kemalbay, savcılığın açtığı soruşturmaya da tepki gösterdi.

HDP’ye göre Batman halkına hakaret düşünce özgürlüğü!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kemalbay, “İstibdat rejimi, bir gazeteciyi daha hedefine koymuş. Işıl Özgentürk’ün düşüncelerine katılmıyorum, ancak görüşlerini ifade etme özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum. Yazdığı yazı nedeniyle soruşturma açılmasını kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

HDP milletvekilinin Batmanlı kadınlara, Batman halkına yönelik ağır hakaretlerini fikir özgürlüğü adına savunması sosyal medyada büyük tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları çirkin hakaretleri fikir özgürlüğü sayan HDP’li milletvekilini kınayarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk, geçtiğimiz günlerde yayınlanan köşe yazısında Batmanlı kadınlara ve halkına yönelik ağza alınmayacak sözler sarf etmişti. Bu hakaret ve aşağılamalarından ötürü Batman Barosu, STK’lar, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar tarafından söz konusu yazara büyük tepki gösterilip suç duyurusunda bulunulmuştu.

İLKHA


HDP Milletvekili Kemalbay’dan Batmanlı kadınlara hakaret eden sözde yazara destek!

HDP Milletvekili Kemalbay’dan Batmanlı kadınlara hakaret eden sözde yazara destek!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.