HDP’den akla ziyan Covid-19 anonsu: Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün!

HDP’den akla ziyan Covid-19 anonsu: Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün!

Sokak aralarında Coronavirus tedbirlerini içeren bildiri okutan HDP milletvekilleri,“Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün, ama biz Kürt halkının ölmesini istemiyoruz.” iddiasında bulundu.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan virüs nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini, vaka sayısı da 650 bini aştı.

Türkiye’de de şu ana kadar 108 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 7 bin 402'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı her gün yeni tedbirler alırken, İçişleri Bakanlığı da Coronavirus tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgelerle; 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma sınırlaması getirdi ve ihtiyaçları da 81 ilde uygulamaya konulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” tarafından karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirus tedbirlerine ilişkin alınan 7 kararı dün açıklamıştı.

Yetkililer başta olmak üzere tüm kesimlerden de “evde kal” çağrıları yapılıyor. Ancak bugün HDP’den yapılan “evde kal” çağrısı, “Bu kadar olmaz” dedirten cinsten.  

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve beraberindekiler, sokak aralarında okudukları bildiride “Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün, ama biz Kürt halkının ölmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Okunan bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli halkımız; biz Diyarbakır gençliği adına size çağrıda bulunuyoruz: Coronavirus’u bütün dünyaya yayılmış. Bizler birbirimizden virüs kapıyoruz, virüsü kapanlar da kendi etraflarına bulaştırıyorlar. Hükümet burası için tedbir almıyor, aldığı tedbirler de çok yetersizdir. Bizim hem kendimizi hem ailemiz i hem de halkımızı korumamız lazım. Dışarı çıkmamalıyız. Ellerimizi sık sık sabunla yıkayıp elimize kolonya dökmeliyiz. Bizim kucaklaşmamamız gerekir ve tokalaşmamamız gerekir. Unutmayın bizim ve halkımızın korunması elimizdedir. Evlerinizden çıkmayın. Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün, ama biz Kürt halkının ölmesini istemiyoruz. Siz de istemeyin ki zarar toplumunuza gelmesin.”

İLKHA


HDP’den akla ziyan Covid-19 anonsu: Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler