HDPKK'liler tarafından tehdit  edilen sandık başkanı kriz geçirdi

HDPKK'liler tarafından tehdit edilen sandık başkanı kriz geçirdi

7 Haziran seçimleri için görev yaptığı Van'ın Erciş ilçesinde bağlı Çetintaş köyünde sandık başkanlığı yapan öğretmen, HDP'ye toplu oy kullanılmasına karşı çıkınca silahla tehdit edilince kriz geçirdi. Cep telefonuyla çekilen görüntülere göre dakikalarca

7 Haziran seçimleri sonucu yüzde 13 oranında oy alan HDP'nin baskı ile aldığı oyların kanıtları ortaya çıkmaya başladı. Van'da seçim günü yaşanan ve onlarca vatandaşın şahit olduğu olay cep telefonuyla çekilen video görüntülerine yansıdı. Van'ın Erçiş ilçesine bağlı Çetintaş köyünde sandık kurulu başkanı ve müşahitler tehdit edilerek sandık başına gelmemeleri sağlandı. Müşahitler ve sandık kurulu başkanı, sandık başına gidemeyince sandık başkanlığı görevine köy öğretmeni geçti. Seçim sabahı oy kullanılacak sandığın başına giden öğretmen, karşılaştığı durum karşısında ne yapacağını şaşırdı. Sandık başındaki öğretmen, HDP'lilerin oy kullanmaya gelmeyen vatandaşlar yerine de oy kullanmaya çalıştığını görerek itirazda bulundu.

Vatandaşları HDP'ye oy vermeye zorlayanlar, vatandaşları açık bir şekilde oy kullanmaya da zorladı. Sandık başkanı olmak zorunda kalan köy öğretmeni açık oy verme işlemine karşı çıkınca darp edildi.

"Komutanım beni vur" diye ağladı

HDP'lilerin darp ve tehditlerine maruz kalan köy öğretmeni yaşananlar karşısında sinir krizi geçirdi. Öğretmenin yaşadıkları cep telefonuyla çekilen video görüntüsüne yansıdı. Bazı köylüler öğretmeni sakinleştirmeye çalışırken, HDP'li olan kişilerden bazılarının video görüntüsüne yansıyan ifadeleri HDP'nin doğuda demokrasiyi nasıl tesis ettiğini adeta gözler önüne serdi.

"Anne" diyerek ağlayan öğretmenin, olay kendisini teskin etmeye gelen rütbeli askere de "komutanım beni vur" demesi cep telefonu ile çekilen görüntülerde duyuluyor.

Öğretmenin can güvenliği yok

Erciş'te yaşanan olayın ortaya çıkmasından sonra öğretmen can güvenliği sağlanarak şehir dışına çıkartıldı. Öğretmenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.