HDP'li Batman Belediyesnden ağaç kıyımı itirafı

HDP'li Batman Belediyesnden ağaç kıyımı itirafı

HDP’li Batman Belediyesi, kentte büyük tepkilere neden olan ağaç kıyımına yönelik yanlış yaptıklarını; üstelik ağaçları da susuz bıraktıklarını itiraf ettiler.

Batman Belediyesi, Yaşar Kemal Park Ormanı’nda kestikleri yaklaşık 170 yetişkin ağaç ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Parktaki ağaçları uzun bir süre susuz bıraktıklarını itiraf eden yetkililer, bunu gerekçe göstererek ağaçları kestiklerini ancak yanlış yaptıklarını belirttiler.

Basın açıklamasını okuyan Songül Korkmaz, Yaşar Kemal Park Ormanı’ndaki bazı ağaçların, projelerinin çalışmaları sırasında yol açma, aydınlatma ve diğer alanlara ait işlemler yapılırken zarar gördüğünü savundu.

"Yapılan yanlış!"

Korkmaz, "Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemleri partimizin ve yerel yönetim anlayışımızın ekolojik paradigması açısından ve halkımızın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir değildir. Sorumluluk tamamen bizimdir. Yaşananlar tüm kurullarımızla tartışılmış, yapılanın yanlış olduğu ve bir an önce telafi edileceği ortak kararlaşmamız olmuştur." dedi.

Ağaçlar susuz bırakılmış

Çalışmalar esnasında zarar gören ağaçlarla ilgili Park Bahçe Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığını aktaran Korkmaz, "Mevcut alanda 15, 20 ve 25 yaşları arasında 76 adet İran Çamı, 30 adet Kokar (Aylantus) ağaç bulunmaktadır. Çalışmanın yapıldığı alanda bulunan ağaçların susuz ortamda yetişmelerinden kaynaklı olarak köklerinin çok derine inmesi ve sık dikimden kaynaklı çok uzun boy yaparak gövdenin ince kalmasından dolayı nakil durumunda yaşama şanslarının çok düşük olması ön görülerek nakil çalışması uygun görülmemiştir." diye belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.