​HDP'li belediye çalışanları işten çıkardı

​HDP'li belediye çalışanları işten çıkardı

HDP'li Batman Belediyesinin, hiçbir gerekçe göstermeden çeşitli işlerde çalışan 7 kişiyi işten çıkardığı belirtildi.

Batman'da, hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarıldıklarını belirten işçiler HDP'li yönetime tepki gösterdi.

Kimisinin bir SMS ile kimisinin de SGK'dan işten çıkarıldıklarının kendilerine beyan edildiğini ifade eden işçiler, haklarını mahkeme yoluyla arayacaklarını kaydettiler.

Kayyum döneminde işe alındıklarını, işlerini aksatmadan titizlikle devam ettiklerini dile getiren işçiler, belediye yönetiminin işten çıkarmaları için kendilerine sık sık baskı yapıp Mobbing uyguladığını vurguladılar. İşçiler, yavaş yavaş çok sayıda kişinin daha, iş akitlerinin feshedileceğini belirttiler.

"İş akdimiz hiçbir gerekçe sunulmadan feshedildi"

İşlerine iade edilmelerini istediklerini söyleyen Ahmet Barış Akçal, "2017 yılında kayyum zamanında işe girmiş bulunmaktayım. Seçimlerden sonra iş akitlerimizin sonlanması için Mobbing uyguladılar. Fazla çalıştırılıp mesai ücretlerimiz ödenmedi. Bir çok baskı altında kaldık. İş akdimiz hiçbir gerekçe sunulmadan feshedildi. Tarafımıza haber dahi verilmedi. İşten çıkarıldığımızı SGK'dan öğrendik. Devletimize, milletimize bağlı olduğumuz için bu durumun başımıza geldiğini düşünüyoruz. Karar artık yargı merciinindir. Bundan sonra suç duyurusunda bulunup işe iade davalarımızı açacağız." dedi.

"Birçok arkadaşımıza istifa baskısı yapılıyor"

İşten çıkmaları için sürekli baskı gördüklerini ifade eden İnan Zengin, "Batman Belediyesinde telsiz teknisyeniyim. Kayyum döneminde işe girdiğimiz için seçimden sonra siyasi baskı altına alındık, istifa etmemiz istenildi. Bizden sonra da işten çıkarılmaların olacağını düşünüyoruz. Çünkü emareler bu yönde. Birçok arkadaşımıza istifa baskısı yapılıyor. Güvenlikçi arkadaşlarımız güvenlikçi olmalarına rağmen çöp kamyonunda veya park temizliğinde çalıştırılıyor. Hukuk nezdinde hakkımızı arayacağız. Sayın Valimizin ve milletvekillerimizin bize destek olacağını umuyoruz. Devletimizden sadece yardım istiyoruz, işsiz kalmak istemiyoruz. Hepimizin işe ihtiyacı var." diye konuştu.

"Görüşümün kendilerine ters olduğu söylendi"

İş çıkışlarının kendilerine tebliğ edilmediğini söyleyen işçilerden Ferit Tuncer, "2 buçuk yıldır Batman Belediyesinde aktif bir şekilde çalışıyorum, cankurtaran görevinde bulunuyorum. Seçimden sonra sıkıntılar yaşadık. Mobbing uygulandı bize. Dolaylı olarak yüzümüze karşı bakışları değişti. Dün bir arkadaşımıza SGK'dan bir mesaj geldi. Biz de bir soruşturalım dedik, SGK'yı aradık. İş çıkışımız verilmiş ama bize tebliğ edilmemiş. Bunun suç olduğunu bilmelerine rağmen neden bu şekilde davrandıklarını bilmiyoruz. Biz de gerek valiliğe, gerekse de mahkemeye suç duyurusunda bulunacağız. Belediyedeki alt mercilerden Türk bayrağı paylaşımımdan dolayı veyahut şehit haberlerini andığımdan dolayı görüşümün yönetime ters olduğu bana söylendi. Bunun için arama-kurtarmadan çıkarıldım. Defalarca belediye başkanından randevu istememe rağmen hiçbir şekilde beni muhatap almadılar. Ben de gerekli hakkımı savunacağım." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler