HDP’li belediyeler üyelerimizi bezdirmekten vazgeçsin

HDP’li belediyeler üyelerimizi bezdirmekten vazgeçsin

Hizmet-İş Sendikası, HDP’li Cizre ve Silopi belediyelerinin üyelerine baskı yaptığını belirterek, belediyelere bu tutumlarından vazgeçme çağrısında bulundu.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası, Cizre ve Silopi belediyelerinde üyeleri olan personellere baskı yapılması ve işyerlerinin değiştirilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen, kayyum döneminde işe alınan personellere yönelik HDP’li Silopi ve Cizre belediyeleri tarafından baskı yapıldığını ve zulüm edildiğini söyledi.

Yıllardır yaptıkları ve uzmanlaştıkları işlerden uzaklaştırılarak çöp toplama ve diğer ilgisiz işlerde görevlendirilen üyeleri olan işçilere yönelik tutumun siyasi ve keyfi olduğunu dile getiren Özen, şimdiye kadar 11 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini belirtti.

Bu tür davranışların iş barışına aykırı olduğunu, personeli yıprattığını ifade eden Özen, HDP’li belediyelere bu tutumlarından vazgeçme çağrısında bulundu.

Özen, “Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, iş yeri barışını dinamitlemektir. Liyakatiyle çalışan emekçileri keyfi uygulamalarla mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Emekçilere yönelik baskı ve keyfi tutum Silopi ve Cizre kamuoyunu da rahatsız etmektedir. İşçi kardeşlerimize, iş yerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamasını anlamakta zorlanıyoruz. Arkadaşlarımızın iş yerlerinin değiştirilmesine sebep nedir? Haramsız çalışmak mı, hilesiz çalışmak mı, dürüstçe hizmet etmek mi, Nedir? Emekçiye baskı yapmak neye ve kime fayda sağlar? Silopi ve Cizre belediyelerimizin sayın eş başkanlarını iş yeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Gelin, emeğin ve emekçinin yanında olun. Onlara köle muamelesi yapmayın. Size güvenen emekçileri keyfi uygulamalarla hayal kırıklığına uğratmayın." şeklinde konuştu

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler