HDP’li Silopi Belediyesi 20 personeli işten çıkardı

HDP’li Silopi Belediyesi 20 personeli işten çıkardı

Şırnak’ta HDP’li Silopi belediyesi 20 personeli işten çıkarırken işçiler sebepsiz bir şekilde işten çıkarıldıklarını belirterek eylem başlattı.

Şırnak'ta HDP'li Silopi Belediyesi, 20 işçinin belediyeyle ilişkilerine son verdi. İşten çıkarılan vatandaşlar, sebepsiz ve tebligatsız bir şekilde işlerine son verildiğini belirterek eylem başlattı.

İşten çıkarılanlar sabah erken saatlerde Dicle Mahallesi'ndeki belediye ait garajın giriş ve çıkışlarını kapatarak eylem başlattı.

Burada işçiler adına konuşan Mustafa Başak, mağdur olduklarını belirterek işlerini geri istedi.

"Tek suçumuz kayyum döneminde işe alınmak mıdır?"

Başak, "Dün itibariyle ben dâhil 20 arkadaşımızı hiçbir gerekçe göstermeden sebepsiz yere işlerimize son verildi. Bizi, ailelerimizi ve arkadaşlarımızı neden mağdur ettiler? Tek suçumuz kayyum döneminde işe alınmak mıdır? Hükümetimizden, devletimizden destek bekliyoruz. Bizi ve ailemizi mağdur etmesinler. Bugün 20 kişiyi işten çıkarmışlarsa yarın peyderpey işten çıkarmalar devam edecek. Biz haksızlığa ve zulme karşıyız. Arkadaşlarımızı bize destek amacıyla kontak kapatma eylemine girişmişlerdi. İşimizi tekrar geri istiyoruz." dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Silopi Belediyesi Başkanı Adalet Fidan, işçilerin işten çıkarılma gerekçelerinin mali nedenlerden kaynaklandığını, ayrıca işçilerin verimsiz olduğunu öne sürdü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.