HDP'nin Seçim Lokali Açılışında Olaylar Çıktı

HDP'nin Seçim Lokali Açılışında Olaylar Çıktı

HDP'nin Urla seçim bürosu açılışında meydana gelen olaylarda yaralananlar olurken, ilçede gerginlik sona erdi.

İZMİR – Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Urlaseçim bürosunun açılışında gerginlik yaşandı. Bugün öğle saatlerinde Urla Belediyesi'nin bulunduğu meydanda toplanan HDP’lilere karşı tepki gösteren kalabalık topluluk, Urla’da HDP'lilere izin verilmeyeceğini söyleyerek, HDP ve PKK aleyhine sloganlar attılar. Çevrede toplanan binden fazlakişi ile parti üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Olayların daha fazla büyümemesi için polis güvenlik önlemi aldı.Toplanan kalabalık HDP binasının yakınında bulunan BDP binasına da taşlarla saldırdı.BDP binasında maddi hasar meydana geldi.Polis olayların büyümemesi için kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.


Öfkeli kalabalık Urla Dörtyol kavşağında HDP'nin seçim otobüsünü taşyağmuruna tuttu.Çıkan olaylarda her iki taraftan yaralılar oldu.

“Polisin tavrı olayları büyüttü”

BDP Urla ilçe başkanı seçim lokali açılışında saldırıya uğradıklarını vepolisin yaşananlara seyirci kaldığını iddia ederek şunlarısöyledi, “Bugün HDP ilçe binamızın açılışı vardı. Sabah saat 10.00’da toplanmaya başladık.Biz toplanmadan gruplar halinde alanı doldurdular, bize küfürler ettiler. Hakaret ettiler. En az bir saat ses çıkarmadık. Olaylar çıkmasın, büyümesin diye. Polis onları seyrediyordu. Polis müdahale etmedi. Müdahale etseydi böyle bir şey olmazdı. Bizim se çim otobüsümüz gelir gelmez bütün camlarını indirdiler. Yüzlerce kişi saldırdı.3-5 sefer bize saldırdılar. Sayıca azdık. Sokaklardan geldiler. Biz ordayken, polis bize gaz bombalarıyla saldırdı. Biz HDP ilçe binasındayken, BDP ilçebinasının taşlandığını öğrendik.Yaralılarımız  var, şu anda hastanelerdedirler. Halen bilgi alamadık.Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde 3 yaralı yatıyor.”

Olaylarda yaralanan birşahıs ise, saldırıların Türkiye’deki barış ortamına yönelik olduğunu öne sürerek, ilçede can güvenliklerinin olmadığı iddiasında bulundu.

İlçede gerginlik sona ererken, çevik kuvvet ekipleri de olay yerindena yrıldı. (İlyas Yıldız  - İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.