"Hedefimiz yılsonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam"

"Hedefimiz yılsonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam"

BTSO Başkanı Kemal Burkay, ‘İstihdam Seferberliği Şurası’nda yaptığı konuşmada hedeflerinin seferberlik ruhuyla yılsonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği çağrısına destek veren iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde ‘İstihdam Seferberliği Şurası’nda bir araya geldi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet binasında gerçekleşen toplantıya iş adamlarının yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve İŞKUR Bursa İl Şube Müdürü Eren Türkmen katıldı.

Türkiye olarak zorlu ve kritik bir yılı geride bırakıldığını söylen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Ülkemizin bütünlüğünden ekonomimize ve Türkiye’nin güvenilir bir ülke algısına kadar her alanda sistematik bir saldırı kampanyası yürütülmektedir. Hep birlikte çalışacağız, üreteceğiz, ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi

“Son 5 yılda en hızlı büyüyen 3 ekonomi içinde yer aldık”

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özel sektörün son bir yılda 155 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımı gerçekleştirdiğini belirten Burkay, “2016 yılını yaklaşık 143 milyar dolarlık ihracat rakamıyla kapattı. Türkiye ihracatı Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11'lik artış ile yeni çok iyi bir başlangıç yaptı. Ülkemiz son 49 ayın ihracat artışı rekorunu kırarken, Bursa olarak yüzde 30'un üzerinde bir artış performansı yakalayarak öncü rolünü de sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye’yi son 14 yılda 3 kat büyütmeyi hep birlikte başardık.  Son 5 yılda Çin ve Katar ile birlikte en hızlı büyüyen 3 ekonomi içinde yer almayı başardık.” ifadelerini kullandı.

“İşsizlikte hedef yüzde 6 seviyesi”

Bursa iş dünyasını Türkiye’nin geleceğine en az art bir istihdam sağlamaya davet ettiklerini söyleyen Burkay, “Bursa özel sektör olarak yaklaşık 670 binden fazla kişiye istihdam sağlamaktayız. Hedefimiz, seferberlik ruhuyla yılsonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam oluşturmak. Bursa’nın AB ortalamasının bile altında kalan yüzde 7,8’lik işsizlik rakamımızı yılsonunda yüzde 6 seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Bundan birkaç yıl önce ‘Arap Baharı’ ortaya çıktı fakat bu ‘bahar’ kısa sürede ‘kışa’ döndü veya kışa döndürüldü. Ortadoğu yakın coğrafyamızın her biri birer birer bir girdaba girdi. Bunu büyük bir resmin bir parçasını ortaya koymak için söyledim. Gün bu topraklardan aldıklarımızı bu toprağın insanları ile paylaşma günüdür. Gün birliğimize, beraberliğimize katkı sunan her türlü projeyi sahiplenme günüdür” dedi. (Mustafa Bikeç-İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.