Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

​Ankara’da faaliyet gösteren İnsan Hakları ve Hizmet Derneği öncülüğünde kurulan Helaleyn (çift helal) ismi ile "Helal yiyen helal düşünür" temasıyla süt ürünleri üretmeye başlandı.

İnsan Hakları ve Hizmet Derneği öncülüğünde Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Tarım Bakanlığı’nın onayı ve GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) denetleme sertifikasıyla Helaleyn süt ve süt ürünlerinde üretime başladı.

Yeni kurulan Helaleyn ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İnsan Hakları ve Hizmet Dernek Başkanı Mustafa Sinan, Helaleyn projesindeki amaçlarının yetişen yeni neslin sağlıklı ve hijyen şartları altında üretilmiş besinlerle beslenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

"Helal yiyen helal düşünür, helal düşünen de hayatından lezzet alır." diyen Sinan, "Bizler Türkiye ve dünyada tüketici olan kişiler olarak tedarik ettiğimiz malzemelerin geldiği kaynakları çok iyi araştırılıp ve üretilecek ürünlerin tamamını bu araştırılan kaynaklardan temin edilirken helal şekilde gelmesini sağlamak. Bu konuyla alakalı çalışmalar yaptık. İlk başladığımız kaynak da bebe bisküvisiydi. Yani bir bebe bisküvisi içinde neler var neler yok, bunlara baktık. Sütün has hali ve diğer vitaminlerin helal sertifikalı olacak şekilde çocuklarımıza vererek böyle büyütme amacını güttük. Buradaki en büyük sebep de dernek olarak mazlum coğrafyalarda çalıştığımız için çocuklara mama verildiğini ve bu mamaların içindeki katkı malzemelerin çocukların biyolojik dengesini bozduğuna şahit olduk. Avrupa ve bütün gelişmiş ülkelerde özellikle hormonsal olarak büyüyen çocukların düşünme melekelerinin de zayıflandığına şahit olduk. Bu yüzden böyle bir çalışma içerisine girdik." dedi.

Sinan, "Helaleyn işine bisküvi ile başladık. Bu bağlamda da özellikle yıllarca bize katı yağları teşvik edip de tereyağını ya da zeytinyağını kötüler şekilde yayımlar yapıldı. Biz de bunların ne kadar yanlış ne kadar sakıncalı olduğunu bildiğimiz için bu işe süt ve süt ürünleriyle başlanırsa daha hayırlı olabileceğini düşündük. O yüzden kardeşlerimizi buna teşvik ettik. Kardeşlerimize helal noktasında çalışma yapmalarını tavsiye ettik. Süt ürünlerini tüketen kardeşlerimize sağlıklı bir şekilde tüketmesini teşvik ettik. Özellikle zeytinyağı kullanımını da insanlarımıza ısrarla tavsiye ediyoruz. Zeytinyağı bir şifa kaynağıdır. Yediğimiz bütün ürünlerin hepsine de dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Helal ürünlerin temini için bilgi veren Sinan, "Web sitesi ve sosyal medya hesaplarından Helaleyn diye girildiğinde ürünleri sipariş edebilirler. Aynı şekilde önlerine telefon numarası da çıkacaktır; telefon üzeri de sipariş verilerek ulaşabilirler." şeklinde konuştu.


Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Helaleyn süt ve süt ürünleri üretimi başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.