Hemşirelere ceza veren başhekim görevinden uzaklaştırıldı

Hemşirelere ceza veren başhekim görevinden uzaklaştırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görev yerlerini terk ettikleri gerekçesiyle hemşirelere ceza veren başhekimin görevinden alınmasına ilişkin, "Hiç kimsenin belirlediği cezayı uygulamaya hakkı yoktur." dedi.

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan'ın, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle 2 hemşireye 500 kez, "Ben salağım, servisimden başka servise gittim" yazdırdığı iddia edilmiş, konu hakkında Sağlık Bakanlığı ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yürütülen soruşturma kapsamında, başhekimlik sözleşmesinin fesh edilerek Alkan'ın görevinden alındığı bildirdi.

Yaşanan olay üzerine yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başhekimin davranışının kabul edilemez olduğunu belirterek kimsenin belirlediği cezayı uygulamaya hakkının olmadığını söyledi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında Bakan Koca; "Başhekimin davranışı kabul edilemez. Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde yaşanan müessif olayla ilgili Bakanlığımız derhal harekete geçerek duruma el koymuştur. Görev yerinden ayrıldığı gerekçesiyle iki hemşiremize başhekim tarafından verildiği ileri sürülen cezai uygulamanın kabul edilmesi mümkün değildir. Her türlü görev ihmali ve hatalı davranış karşısında ne tür bir işlem yapılacağı ilgili mevzuatımızda belirtilmiştir. Kimsenin bunun dışında bir işlem yapma, yargılamayı kendisi yaparak kendi belirlediği bir cezayı uygulamaya hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Covid-19 ile mücadele kapsamında ön safta görev alan sağlık çalışanlarını incitecek bir fiile tahammül edilemeyeceğinin altını çizen Koca, "Özellikle bütün sağlık çalışanlarımızın özveri ile mücadele yürüttüğü bu dönemde, bakanlığımızın herhangi bir sağlık personelimizi incitecek bir fiile bile tahammül etmeyeceği bilinmelidir. Söz konusu olay duyulur duyulmaz, Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hemen ardından Bakanlığımız tarafından soruşturma başlatılarak Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan başhekimlik görevinden uzaklaştırılmıştır. Yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu beklenmeksizin Alkan'ın başhekimlik sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir" 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.