Heniyye: Abbas parlamento ve başkanlık seçimlerini onayladı

Heniyye: Abbas parlamento ve başkanlık seçimlerini onayladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Merkez Seçim Kurulu heyetinin El-Fetih Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın, parlamento ve başkanlık seçimlerinin yapılmasını onayladığı bilgisini ilettiğini söyledi.

Heniyye, bu açıklamayı Gazze kentinde Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır ve Filistinli grupların katıldığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Heniyye, bu görüşmenin daha önceki görüşmede oluşan olumlu havayı sürdürmeyi hedeflediğini dile getirerek seçimlerin, Batı Yaka ve Gazze Şeridi'yle birlikte Kudüs'te de yapılmasını istediklerini belirtti.

Heniyye, parlamento ve başkanlık seçimlerinin ardından Ulusal Konsey seçimlerinin yapılması gerektiğini de ifade ederek, bazı dost ülkelerin ve Arap Birliği'nin Hamas'ın seçimler konusundaki tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini açıkladı.

Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır, "Seçimlere gidiyoruz" derken, Hamas liderlerinden Yahya Es-Sinvar da işgal rejiminin seçimlere engel olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Hamas, hareketin Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Es-Sinvar'ın Gazze'deki ofisinde Filistin Merkezi Kurulu Başkanı Hanna Nasır başkanlığındaki heyeti ve Filistinli grupların temsilcilerini kabul ettiğini duyurdu.

Es-Sinvar, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, Fetih Hareketi'nin seçimler konusundaki cevabını öğrenmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Hamas'ın tavrının çok açık olduğunu ve hiçbir tereddüdünün olmadığını belirten Es-Sinvar, seçimlere hazır olduklarını ve seçimlerin önündeki engelleri kaldıracaklarını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.