Heniyye: “Asım el-Bergusi’nin verdiği mücadele ve direnişten gurur duyuyoruz”

Heniyye: “Asım el-Bergusi’nin verdiği mücadele ve direnişten gurur duyuyoruz”

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, kahraman Filistinli esir el-Bergusi’nin, 2’si asker olmak üzere 3 siyonisti öldürmesi iddiasıyla 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmesinin ardından annesi Sehire el-Bergusi’yi telefonla aradı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, kahraman genç Asım el-Bergusi hakkında çıkarılan adaletsiz kararın Filistin halkı için ancak iftihar nişanı olduğunu belirterek, el-Bergusi ailesinin verdiği mücadele ve direnişten ötürü onunla gurur duyduklarını söyledi.

İsmail Heniyye, esir hanımı ve esir annesi olmasının yanı sıra şehit annesi olan Sehire el-Bergusi’nin (Ümmü Asıf) zorluklara karşı gösterdiği sabır ve sebatını takdir etti.

Ümmü Asıf, Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri olan ve hayatının 25 yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren Şeyh Ömer’in eşi olmakla birlikte aynı zamanda 2018 yılında 8 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırının sorumlusu olduğu iddiasıyla şehit edilen Salih Ömer Salih el-Bergusi’nin de annesidir.    

Siyonist işgalcilere ait sözde Askeri Mahkeme, Asım Ömer el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.