Heniyye: Bombalı saldırılar güvenlik boşluğu oluşturmayı hedefliyor

Heniyye: Bombalı saldırılar güvenlik boşluğu oluşturmayı hedefliyor

Bombalı saldırıların güvenlik boşluğu oluşturmayı hedeflediğini belirten İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, "İşgalcilere karşı büyük bir güvenlik savaşı veriyoruz." açıklaması geldi.

Siyonistlerle sadece askeri alanda değil, değişik alanlarda da mücadele ettiklerini belirten Heniyye, “İşgal rejimiyle aramızda masa altında devam eden ve askeri savaştan daha az tehlikeli olmayan bir güvenlik savaşı var.” dedi.

Heniyye, geçen hafta Gazze'de gerçekleştirilen bombalı saldırılarda şehit olan polis memurlarının anısına düzenlenen törende yaptığı konuşmada, direnişçilerin savaşta işgal güçlerine karşı askeri zafer kazandıkları gibi güvenlik alanında da işgalcilere karşı zafer kazandığını söyledi.

Gazze'de gerçekleştirilen terör saldırılarının en çok işgal rejimine yaradığını belirten Heniyye, eylemleri planlayan ve gerçekleştirenlerin Gazze Şeridi’ndeki güvenliğe darbe vurmak istediklerini belirtti.

“Bombalı saldırılar güvenlik boşluğunun yaşanacağı bir dönemi başlatmayı hedefledi.” diyen Heniyye, soruşturmanın geçen hafta gerçekleştirilen iki saldırının ardından farklı bölgelerde daha başka saldırıların da planlandığını ortaya çıkardığını ifade etti.

Saldırıların ayrıca Filistinli direniş grupları arasındaki işbirliğine darbe vurmayı hedeflediğini kaydeden Heniyye, direniş grupları arasındaki koordinasyonun üst düzeyde olduğuna işaret etti.

Soruşturma tamamlanınca ayrıntıların kamuoyuna ilan edileceğini bildiren Heniyye, “Bunları yapanlar herhangi bir gruba üye değil. Biz evlatlarımızı böyle yetiştirmedik” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.