Heniyye, Filistin iç diyaloğunun başarılı olmasının zorunlu olduğunu belirtti

Heniyye, Filistin iç diyaloğunun başarılı olmasının zorunlu olduğunu belirtti

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Filistin ulusal diyaloğunun, Filistin ulusal birliğini sağlama konusunda çabalarının önemine vurgu yaptı.

Heniyye, ulusal birlik konusunda ilerlemenin stratejik bir tercih olduğunu vurgulayarak bu çabaların başarılı olmasının önemine değindi.

 Heniyye, "Fetih'teki ve diğer Filistinli oluşumlarla" diyalog konuları hakkında bilgi verdi. Filistin davasının korunması için kapsamlı bir ulusal diyaloğa ulaşılması, sahada, yönetimde ve FKÖ konusunda bir ulusal ortaklık gerçekleştirilmesi konusunda ufukta ümit verici işaretler bulunduğunu belirtti. Filistin'deki herkesin şu an Filistin davasının geçtiği sürecin karşı karşıya olduğu risklerin farkında olduğunu ve bu tehlikelerin bütün herkes için söz konusu olduğunu vurguladı.

Heniyye, yapılan diyalog görüşmelerinde gösterilen üstün gayret ve duyarlılıktan da övgüyle söz etti. Şu an HAMAS ile Fetih arasında gerçekçi ve köklü bir fikir alışverişinin olduğunu ve bunların her iki tarafın da yönetiminin iradesini yansıttığını dile getirdi. Bölünmüşlüğe son verilmesi ve ihtilafların aşılması için çaba sarf edildiğini belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.