Heniyye yeni seçilen Cezayir Cumhurbaşkanını tebrik etti

Heniyye yeni seçilen Cezayir Cumhurbaşkanını tebrik etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Cezayir'de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Abdülmecid Tebbun'u tebrik etti.

Heniyye, Tebbun'a gönderdiği mesajda, Hamas Hareketi olarak cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olması münasebetiyle kendisini tebrik etmekten büyük sevinç duyduklarını ifade etti.

Tebbun'a görevinde başarılar dileyen Heniyye, Cezayir Cumhurbaşkanı'nın ülkesinin her alanda daha çok kalkınmasına öncülük etmesini temenni etti.

Heniyye, Tebbun'un toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devletini kurmak başta olmak üzere Filistin halkının haklarına ve haklı davasına desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Filistin ve Cezayir halkları arasındaki kardeşlik bağlarına işaret etti.

Hamas lideri, Cezayir'den; Filistin'i, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı uluslararası platformlarda savunmasını beklediklerini kaydetti.

Cezayir Bağımsız Ulusal Seçim İdaresi Başkanı Muhammed Şerefi, adaylardan eski Başbakan Abdulmecid Tebbun'un 4 milyon 945 binden fazla oy alarak yüzde 58,1 oy oranıyla ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı. Şerefi, seçimlere yurt içindeki katılım oranının yüzde 41,1, yurt dışındaysa yüzde 39,8 olduğu söyledi.

İLKHA


Heniyye yeni seçilen Cezayir Cumhurbaşkanını tebrik etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.