Heniyye'nin Lübnan ziyaretine yönelik ABD'nin çirkin saldırısına HAMAS'tan tepki

Heniyye'nin Lübnan ziyaretine yönelik ABD'nin çirkin saldırısına HAMAS'tan tepki

HAMAS, ABD Dış İşleri Bakanlığı'nda büyükelçi sıfatıyla görev yapan Nathan Sales'ın, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Lübnan'a yaptığı ziyareti hedef alan ve HAMAS'ı "terör örgütü" olarak nitelendiren açıklamasına tepki gösterdi.

Siyonist işgal rejimiyle Arap dünyasındaki yönetimler arasında ilişkileri normalleştirmek amacıyla yoğun çaba sarf eden ABD'nin, Filistin'deki bağımsızlık mücadelesini temsil edenlerin yaptığı ziyaretlere yönelik çirkin ifadeler kullanması tepkilere yol açtı.

HAMAS, konu hakkında yaptığı açıklamada, söz konusu yakıştırmanın HAMAS'a ve liderlerine yönelik doğrudan bir provokasyon faaliyeti olduğunu dile getirerek bunun olumsuz yönlerinden ve sonuçlarından da tamamen ABD yönetiminin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Açıklamada HAMAS'ın, ırkçı siyonist işgal rejimi karşısında kendi halkının özgürlüğü, hakları ve onuru için mücadele eden bir hareket olduğu ifade edilerek "Bu bizim için bütün semavi şeriatlar ve uluslararası hukuk tarafından garanti edilen bir haktır." denildi.

HAMAS, gerçek terörün siyonist işgal rejiminin 70 yıldan beri başvurduğu uygulamalar ve ABD'nin siyasi, askeri ve mali yönden bu işgali desteklemesi olduğuna dikkat çekerek ABD'nin de bu teröre doğrudan ortak olduğunu vurguladı.

HAMAS tarafından yapılan açıklamada, ABD yönetiminden bu kargaşaya son vermesi, ilkeler konusunda çifte standart uygulamaktan vazgeçmesi, uluslararası hukuka ve Filistin halkının özgürce ve onuruyla yaşama hakkına saygı göstermesi istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.