Her devirde Hz. Ömer gibi idareciler bulunmalıdır

Her devirde Hz. Ömer gibi idareciler bulunmalıdır

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ilan ettiği ‘Kasım ayı sahabe ayı” etkinlikleri kapsamında Batman’ın Gercüş ilçesinde düzenlenen programda Hz. Ömer’in adaletine vurgu yapılarak her devirde onun gibi idarecilerin olması gerektiği ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ilan ettiği ‘Kasım ayı sahabe ayı” etkinlikleri kapsamında Gercüş Enfa-Der tarafından “Faruk’u Adil: Hz. Ömer” adlı program düzenlendi.

Gercüş Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Enfa-Der) ev sahipliği yaptığı program, Gercüş YİBO Kültür salonunda gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, Hz. Ömer’in hayatında kesitler anlatarak Hz. Ömer gibi idarecilerin her devirde bulunması gerektiğini söyledi.
Hz Ömer’in, kendi döneminin ve kendi arkadaşları içerisinde çok büyük değere sahip olan bir şahsiyet olduğunu belirten Çaplık, Peygamber Efendimiz tarafından kendisine ‘Faruk’ lakabının takıldığını hatırlattı.

Hz. Ömer’in cesaretine de atıfta bulunan Çaplık, “Müslümanlar Mekke’den Medine’ye hicret ediyorlar. Herkes, belki de nübüvvetin verdiği sır mucibince Peygamber Efendimizin onlara verdiği yol ve yöntem gereği, gizli bir şekilde Medine’ye hicret ederlerken, Hz. Ömer bunu açıktan yapmıştır. Burada Ömer’ul Faruk’un farklı bir karakteri bizim karşımıza çıkıyor ki bu da mertliğin, cesaretin ve bu hususta tevhidi en üstte tutmanın azim ve kararlılığını ortaya koymaktır. Hz. Ömer gidiyor, Beytullah’ı tavaf ediyor ve sonra da müşrik topluluğuna şöyle hitap ediyor:  ‘İşte ben de dinimi korumak için Allah yolunda hicret ediyorum. Karısını dul bırakmak, anasını ağlatmak, çocuklarını öksüz bırakmak isteyen varsa şu vadide önüme çıksın!’ Bu şekilde küfre ve şirke meydan okuyor. Adeta küfrü ayaklarının altına aldığını orada insanlara haykırıyor. Bu uğurda başı gitse bile hakikati haykırmaktan geri durmayacak biri olduğunu bizlere ispat ediyor.”

“Her devirde Hz. Ömer gibi idareciler bulunmalıdır”

Özellikle günümüzde Hz. Ömer gibi idarecilere ihtiyaç olduğunu hatırlatan Çaplık, Hz. Ömer’in hicretinin Müslümanlar için bir zafer olduğunu belirtti.

Çaplık, “Tüm dönemlerde Ömer gibiler ortaya çıkmalıdır. Faruk lakaplı liderler, yöneticiler ortaya çıkmalıdır ki küfrü kendine perde etmiş münafıklar, müşrikler ve İslam’ın düşmanları bu vesileyle bu şekilde yerin dibine geçirilebilsin.” ifadelerini kullandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.