Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmasın

Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmasın

Silopi Engelliler Derneği başkanı Abdullah Süer, toplumda engellilerin kıymetinin olmadığını ve herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

Silopi’de faaliyet yürüten Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği başkanı Abdullah Süer, ilçede ikamet eden doğuştan bedensel engelli Yusuf Aşkın’a (6) tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelli Yusuf’u evinde ziyaret Abdullah Süer, tekerlekli sandalyeyi Aşkın’a hediye ettikten sonra bir süre odada gezdirdi. Tekerlekli sandalye sürprizi ile karşılaşan Aşkın’ın yaşadığı sevinç yüzüne yansıdı.

Tekerlekli sandalye sürprizi ile karşılaşan Yusuf Aşkın sevincini, "Ablam bunu görünce sevinçten uçacak, bana sarılacak. Tekerlekli sandalye bana çok iyi geldi ya! Artık sokağa çıkacağım. Bununla her yeri gezeceğim." şeklinde dile getirdi.

Yusuf’un biraz daha büyümesinin ardından kendisine akülü araç da hediye edeceklerini belirten Abdullah Süer, "Kısa süre önce Yusuf’un annesi derneğimizi ziyaret etti. Engelli bir çocuğunun olduğunu söyledi. Biz de geldik Yusuf kardeşimizi yerinde gördük. Çok sevimli bir engelli kardeşimiz.  Kendi imkânlarımızla bu tekerlekli sandalyeyi Yusuf kardeşimize aldık.  Ben şahsen engelli kardeşlerime yardım ettiğim zaman çok seviniyorum. Çok mutlu oluyorum. Biraz daha büyüdüğünde kendisine akülü araç da alacağız." ifadelerini kullandı

"Bizler toplumun aynasıyız. Toplumda değerimiz ve kıymetimiz olsun!"

Bölgede engellilere pek yardım olmadığına vurgu yapan Süer, "Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmasın. Bugün bana yarın sana. Toplumda engelli kardeşlerimizin değeri olsun. Bakın biz engelliler toplumun aynasıyız. Toplumda değerimiz ve kıymetimiz olsun. Bizlere yardımcı olsunlar. Maalesef ben 5 senedir bu sıkıntıları çok yaşıyorum. Engelli kardeşlerime yardım elini uzatan hiç kimse yok bu bölgede. Ben şuna inanıyorum ki, sayın cumhurbaşkanımızın engelli kardeşlerimizin üzerinde ne kadar hassas olduğunu. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bir tekerlekli sandalye kaç paradır ki? Bakın, Yusuf kardeşimin ne kadar hoşuna gitti ne kadar da sevindi. Dünyalar onun oldu." diye konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.