HES Barajı Kulp'ta Protesto Edildi

HES Barajı Kulp'ta Protesto Edildi

Pasur Doğal Çevreyi Koruma Platformu'nun organize ettiği HES barajı protesto edildi.

DİYARBAKIR- Pasur Doğal Çevreyi Koruma Platformu ( PADÇEK)'in organize ettiği HES barajı Kulp'ta protesto edildi. Turgut özal mahallesinde toplanan kitle 4 km yol yürüyerek Kulp Çayı üzerinde bulunan köprünün üzerinde 5 dakikalık oturma eyleminin ardından bir basın açıklaması yaptı.

 

Pasur Doğal Çevreyi Koruma Platformu ( PADÇEK) sözcüsü Mekin Kılıç'ın yaptığı basın açıklamasına ilçe halkından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda gönüllü katıldı.

 

Kulp'taki yerel yönetimler, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği, çevreye ve ilçedeki HES tahribatına karşı duyarlı olan yerel halktan oluşan bağımsız bir platform olan Pasur Doğal Çevreyi Koruma Platformu ( PADÇEK) İlçede yapılan HES barajına karşı yapılan ilk protesto oldu.

 

Kılıç basın açıklamasında, PADÇEK olarak geçen yaz ayından beri sürdürdürdükleri HES mücadelesinin bugün ilk en somut adımını attıklarını söyleyerek, bundan sonra bu konudaki çalışma ve çabalarının büyüyerek devam edeceğini belirtti.

 

HES'lerin sularına ve yaşam alanlarına yönelik yağmaya uydurulmuş bir kılıftır diyen Kılıç: "HES'lerin enerji üretmek amacıyla yapıldığı, sularımıza ve yaşam alanlarımıza yönelik bu yağmaya uydurulmuş bir kılıftır. Türkiye' de yapımı biterek üretime geçen, yapımı devam eden ve yapılması planlanan yaklaşık 2000 HES projesi mevcuttur. Bu HES projelerinin tamamının 2023 yılında tamamlanması öngörülmektedir. Bu 2000 HES barajı tamamlanıp üretime geçtiğinde bile ülkemizdeki enerjinin sadece % 5'ni karşılayacaktır" eklinde konluştu (İnan Sur-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.