Heyelan nedeniyle on binlerce arı telef oldu

Heyelan nedeniyle on binlerce arı telef oldu

Bingöl'ün Genç ilesinde heyelan sonucu toprak altında kalan kovanlarda bulunan on binlerce arı telef oldu.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çevirme köyünde bir arıcıya ait arı kovanları, kapalı sistemli sulama kanalının tıkanmasından dolayı oluşan heyelanın altında kalarak kullanılmaz hale gelirken, kovanlarda bulunan on binlerce arı telef oldu.

Genç ilçesine bağlı Çevirme köyü mevkiinde oluşan heyelanda, Abdulmenaf Çağlayan adlı arıcıya ait çok sayıda arı kovanının kullanılmaz hale gelmesine ve onbinlerce arının da telef olmasına neden olduğu belirtildi.

Heyelanda arılarını kaybeden Abdulmenaf Çağlayan, sabah arılarına bakmaya giderken karşılaştığı manzara karşında şok olduğunu belirtti.

Çağlayan, “Sabah arılarıma bakmaya giderken şok manzarayla karşılaştım. Önce bir anlam veremedim. Çünkü herhangi bir yağış yaşanmamıştı. Sonra yaptığımız araştırma sonucunda arılarımın üst tarafında yakın bir yerden geçen kapalı sistemli sulama suyunun tıkaması sonucunda boruların patlaması nedeniyle heyelan olmuş. Tabii heyelan arıların bulunduğu yerin hemen üst kısmında olması nedeniyle birçok arı kovanım toprak altında kaldı. Yaptığım ilk tespitte 100 kovanın toprağa gömülürken on binlerce arımda telef oldu.” dedi.

"Tek ümidimiz yetkililerimizin bize bir yardım eli uzatmasıdır"

Uğradığı zararın büyük olduğunu ifade eden Çağlayan, “Bizim tek geçimimiz arıcılıktır. Bunun dışında yaptığımız bir iş yok. Kötü geçen bir yılın üzerinden böyle bir olayı yaşamış olmak bizi çok zor durumda bıraktı. Tek ümidimiz yetkililerimizin bize bir yardım eli uzatmasıdır.” (Tahir Bildik-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.