Hiç kimsenin milletimizin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz

Hiç kimsenin milletimizin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin milletimizin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu tür oyunların amacı sebze-meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir, Türkiye'dir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Bursa mitingine katıldı. Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride büyük maliyetler getireceğini, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’deki gelişmelerde Türkiye’nin haklarını, menfaatlerini sıkı bir şekilde korumadıklarında ise karşılarına nasıl bir manzara çıkacağını çok iyi bildiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmaları gerektiğinin gayet iyi farkındayız. Bütün bunların yolu ülkemizin siyasi istikrarından geçiyor." dedi.

Bu nedenle daha da önem kazanan 31 Mart seçimlerinde şehirleri yönetecek belediye başkanlarının belirleneceğini; ancak birilerinin ellerini ovuşturarak, belediye başkanlığı seçim sonuçlarının kendilerinin aleyhine sonuçlanması için gayret sarf dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi: "Şimdi CHP’nin yanında kim var? Kandil’in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Ah ah, benim vatansever, milliyetperver kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele, kol kola olan, bu Kandil’in desteklediği, bölücü terör örgütünün desteklediği HDP’ye oyunu nasıl verir? İyi Parti, bir taraftan ‘milliyetçiyim’ diyor. ‘Milliyetçiyim’ derken diğer taraftan da bu hanımefendi bu CHP ile bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP ile acaba nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? Öbür taraftan Saadet Partisi’nin bunlarla el ele, kol kola, omuz omuza yürümesini siz anlayabiliyor musunuz? Ben bütün bu partilere gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; eğer bu vatanı seviyorsak, eğer bu milleti seviyorsak, o zaman gelin bu CHP’ye de, diğerlerine de 31 Mart’ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın."

İlgili partinin Gezi olaylarında sokakları karıştırarak aynı hesabı yaptığını, FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hükûmeti düşürmeye çalışırken de aynı beklenti içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Bunlar, PKK’nın çukur eylemleriyle birlik ve beraberliğimize saldırırken de aynı niyeti taşıyorlardı." diye ekledi.

"Kimse benim vatandaşıma zulmedemez"

Konuşmasında, son dönemde yükselen sebze fiyatlarına ve belediyelerin açtığı tanzim satış noktalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse benim vatandaşıma zulmedemez. Biz de ne yaparız? Bunları en ucuz fiyatla, en uygun fiyatla vatandaşımıza getiririz. Marketler, zincir marketler şimdi rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, sen kalkar da bir yıl önceden tarlada bu ürünü satın alır, ondan sonra da bire bir, bire iki, bire üç benim vatandaşımıza satarsan karşında bizi bulursun." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satış uygulamasının serbest piyasa kuralına ters olduğu yönündeki eleştirileri de hatırlatarak, kısa ömürlü gıda ürünlerinde aşırı kârlandırılmış fiyatların uygulanamayacağının altını çizdi ve "Şimdi biz bu kararı aldık, bir anda fiyatlar ne oldu, yarıya indi, daha da inecek. Ve bizler üreticiyle tüketici arasındaki bu bağı kuracağız." sözlerine yer verdi.

"Ekonomideki dalgalanmanın olumsuz etkilerini kontrol altına aldık"

Bursa’da da bugün üç, yakında 10 tanzim satış noktasının hizmet vermeye başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimsenin millete karamsarlık aşılamasına, milletin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu tür oyunların amacı sebze-meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir, Türkiye’dir. Hâlbuki ekonomideki dalgalanmanın olumsuz etkilerini büyük ölçüde kontrol altına aldık." diye ekledi.

Konuşmasının ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarette yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.