Hilvan’da Mirac Kandil’inde eller semaya kalktı

Hilvan’da Mirac Kandil’inde eller semaya kalktı

​Mirac Kandili münasebetiyle Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek geceyi ihya etti.

Mirac Kandili münasebetiyle Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek geceyi ihya etti.

Mirac Kandili münasebetiyle Hilvan’da birçok cami doldu taştı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Şeyh İsa Camii’sinde düzenlenen programda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, Mevlid-i Şerif okuma, salavat çekme ve ilahiler okunup dua edildi. Programı dinleyen vatandaşların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Programda açılış konuşmasını yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yunus Karatek, Mirac Kandil’inin ne anlama geldiğini, neler yapılması gerektiğini söyleyip o gece yaşanan hadiseleri anlattı.

Mirac Kandili hakkında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlardan Haci Hüseyin Tektaş, bu dinin bir sahibi olduğunu ve bu gece tüm Müslümanlar için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Tektaş, “Allah yer ve göklerin sahibidir. İnşallah Allah Hazreti Muhammed’in dinine sahip çıkıp zelil etmeyecektir ve İnşallah bizi Kâfirlerin üzerine musallat edecektir. Bu gece sürekli Kur’an-ı Kerim okumalıyız, Allah’ı zikretmeliyiz ve Müslümanlara dua etmeliyiz. Çünkü Müslümanların hepsi sıkıntıdadırlar ve zulmün altındalar. Allah İnşallah bu zulmü üstümüzden kaldırır. Bu dinin hep bir sahibi vardı ve İnşallah bu dine sahip çıkıp daima muzaffer edecektir.” diye konuştu

Bu mübarek gecelerin herkese nasip olmadığını ve bu nedenle kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Mahmut Bulut adlı vatandaş da şöyle konuştu: “Bu mübarek gece tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olsun. Allah bu mübarek geceyi herkese nasip etsin ve bütün Müslümanları belalardan muhafaza etsin. Bu mübarek geceler herkese nasip olmaz. Bu gece çokça ibadet etmemiz lazım. Bu geceyi namaz kılıp dua ederek geçirmemiz lazım.”

Program Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu öğretmeni İlyas Türkmen’in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.