Hindistan 13 bin Covid-19 vakası ve 145 ölüm bildirdi

Hindistan 13 bin Covid-19 vakası ve 145 ölüm bildirdi

​Hindistan Sağlık Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle ülkede son 24 saatte 145 kişinin öldüğünü açıkladı. Böylelikle Hindistan'da virüs kaynaklı ölü sayısı 152 bin 419'a çıkmış oldu.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakaları ve ölü sayısına ilişkin açıklamada bulundu.

Ülkede son 24 saatte 13 bin 788 yeni vaka tespit edildiği ve böylece vaka sayısının 10 milyon 571 bini aştığı ifade edildi.

Açıklamada, salgın nedeniyle 145 kişinin daha öldüğü ve böylece ülkede toplam can kaybının 152 bin 419'a yükseldiği belirtildi.

Hindistan; ABD ve Brezilya'nın ardından 3'üncü en yüksek ölüm oranına; ABD'nin ardından ise dünyanın 2'inci en yüksek vaka sayısına sahip. Bununla beraber eylül ayından bu yana rakamların istikrarlı bir şekilde düştüğü kaydediliyor.

COVAX planı

Dünya Sağlık Örgütü ve GAVI tarafından ortaklaşa yürütülen COVAX planı, yoksul ve orta gelirli ülkelere teşhis testi, ilaç ve aşı sağlamayı amaçlıyor.

GAVI aşıları ittifakının tahminlerine göre Hindistan, COVAX küresel aşı paylaşım planı kapsamında destek aldıktan sonra bile Covid-19 aşılama programının ilk aşamasında 1,4 milyar ila 1,8 milyar dolar harcamak zorunda kalacak.

Hükümetler, ilaç şirketleri, hayır kurumları ve uluslararası kuruluşlardan müteşekkil bir ittifak olan GAVI, Hindistan ile bir destek paketi üzerine görüşmelerde bulunduğunu duyurmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler