Hindistan hükümeti Zakir Naik için kırmızı bülten talebinde bulundu

Hindistan hükümeti Zakir Naik için kırmızı bülten talebinde bulundu

Hindistan hükümeti, İslam Araştırmaları Vakfı kurucusu Hindistanlı hatip Zakir Naik'in yakalanması için Uluslararası Polis Teşkilatına başvurdu.

Hindistan hükümeti, şiddet karşıtlığı ve İslami davet alanında tanınan bir şahsiyet olan İslam Araştırmaları Vakfı kurucusu Hindistanlı hatip Zakir Naik'in yakalanması için Uluslararası Polis Teşkilatına (İNTERPOL) başvurdu.

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, Hint Ulusal Soruşturma Ajansı (NIA), Naik hakkında, teröre mali destek sağladığı ve kara para akladığı iddialarıyla INTERPOL'den kırmızı bülten çıkarmasını istedi.

Hindistan'ın "Times of India" gazetesinde yer alan habere göre Hint Ulusal Soruşturma Ajansı (NIA), INTERPOL'den Naik hakkında kırmızı bülten çıkarmasını istedi.

Talebin kabul edilmesi halinde Naik, "uluslararası kaçak" statüsüne girecek ve görüldüğü yerde gözaltına alınabilecek.

Şiddet karşıtlığı ve İslami davet çalışmalarıyla biliniyor

1965 doğumlu olan Naik, İslam ve karşılaştırmalı dinler konusunda yaptığı konuşmalarla biliniyor. İslam Araştırmaları Vakfı'nın (IRF) kurucusu ve mevcut başkanı olan Naik, şiddet karşıtı söylemleriyle biliniyorken hakkında kırmızı bülten çıkarılma talebi, kararın siyasi olduğunu yorumlarını beraberinde getirdi.

Aynı zamanda bir cerrah olan Naik, Hıristiyan, Hindu, diğer din ve mezheplere mensup insanlarla münazara konusunda uzmanlığıyla da biliniyor.

İngilizce uydu yayını yapan Peace TV'nin (Barış TV) de sahibi olan Naik, bir çok kişinin Müslüman olmasına vesile olmuş, çoğu zamanını İslam'a davetle geçiren biri. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.