Hindistan zulmüne karşı sesimizi yükseltmeliyiz

Hindistan zulmüne karşı sesimizi yükseltmeliyiz

Hindistan yönetiminin işgali altında bulundurduğu Keşmir'e yönelik şiddet ve katliam politikasına tepki gösteren Akademisyen Davut Okçu, İslam ümmetini zulme karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Onlarca yıldır Jammu Keşmir bölgesini işgali altında bulunduran emperyalist Hindistan yönetimi İslam ümmetinin, Müslüman devletlerin dağınıklığından, güçsüzlüğünden yararlanarak oradaki Müslümanlara yönelik zulüm ve baskı politikalarını artırdı. Birleşmiş Milletlerin kararlarını, uluslararası hukuku hiçe sayan zalim Hindu devleti, Jammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırarak ve Keşmir bölgesine on binlerce paralı asker yığarak Müslümanlara yönelik katliamlara hazırlık yapıyor.

Hindistan'a yönelik İslam ümmetine ve Müslüman devletlere çağrı yapan Akademisyen Davut Okçu, tepki verilmemesi halinde Keşmir'de büyük katliamların yaşanabileceğini belirtti. Okçu, oradaki Müslümanların zulüm görmemesi için ümmetin ve İslam devletlerinin seslerini yükseltmelerini istedi.

Hindistan-Pakistan arasındaki gerginliğin emperyalist İngiltere'nin fitne politikalarından kaynaklı olduğuna işaret eden Okçu, "Günümüzde dünyanın en fazla üstünde durduğu konulardan biri Hindistan-Pakistan gerginliğidir. Çünkü ikisi de nükleer silaha sahip iki devlettir. Yaklaşık 60 yıldır aralarında problem var. İkisi de eskiden İngiltere'nin birer vilayetiydi. İngiltere buralardan çekilince problemli olarak çekildi. Daha sonra nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olmasına rağmen Jammu ve Keşmir bölgesi Pakistan'a değil Hindistan'a bağlandı. Bu o zaman da bir rahatsızlık oluşturdu, o rahatsızlık günümüze kadar devam ediyor." dedi.

"Maalesef ülkeler düzeyinde henüz bir tepkimiz olmadı"

Hindistan hükümetinin Müslümanların dağınıklığını fırsat bilerek zulmünü sürdürdüğünü vurgulayan Okçu, "Günümüzde İslam ülkelerinin birbirleriyle olan problemleri nedeniyle Hindistan, Müslümanların bu zaafını fırsat bilerek Jammu ve Keşmir bölgesinin özerk yapısını sonlandırdığını ve direkt olarak Hindistan'a bağladığını ilan eden bir meclis kararı çıkardı. Bu, bütün dünyadaki Müslümanları rahatsız etti. Ama maalesef ülkeler düzeyinde henüz bir tepkimiz olmadı. Özellikle petrol üreten Arap ülkelerinin herhangi bir tepkisi olmadı. Şunun için petrol üreten diyorum; Hindistan'ın kendi petrolü, doğalgazı yok. Yakıt, enerji konusunda tamamen Arap ülkelerine bağlı. Buna rağmen karşısında bunu kullanacak, Hindistan'a karşı kullanabilecek bir güç de olmadığı için böyle bir eylemde bulundu." diye konuştu.

"israil Hindistan ile birlikte Müslümanlara karşı işbirliği içerisinde"

Konuşmasının devamında Okçu, şunları söyledi: "Bunu fırsat bilen israil de hemen Hindistan'ın yanında yerini aldı. Özellikle son zamanlarda israil ve bazı Arap ülkelerinin çok sıkı ilişkisi var. Hatta Müslümanlara karşı işbirliği içindeler. Bunlardan birisi Birleşik Arap Emirlikleri ve israil Ortadoğu üzerinde müşterek bir takım casusluk faaliyetleri yapmaktadırlar. İsrail bunu fırsat bildi ve şu anda Hindistan devletiyle Müslümanlara karşı işbirliği içerisindedir."

"Mutlaka sesimizi yükseltmeliyiz"

Tüm Müslümanları zulme karşı ortak ses vermeye çağıran Okçu, "Burada Müslüman haklara, devletlere çok önemli görevler düşmektedir. Çünkü en son 900 bin civarında Hint askerini, Hint hükümeti Jammu ve Keşmir bölgesine havale etti. Niyeti, herhangi bir başkaldırı ve bir rahatsızlık olursa şiddet uygulamaktır. Yıllardan beri zaten şiddet uyguluyordu, önümüzdeki günlerde bu şiddetin artarak devam edeceğini görüyoruz. Hem basına hem de Müslümanlara fert fert ve devletler düzeyinde çok büyük görevler düşüyor. Madem Müslümanlar bir vücudun azaları, uzuvları gibidir, o halde oradaki Müslümanların Hindistan zulmünden zarar görmemesi için mutlaka sesimizi yükseltmeli ve tepki göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

bat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler