Hindistan'da muson yağmurlarında 182 kişi öldü

Hindistan'da muson yağmurlarında 182 kişi öldü

Hindistan'da erken gelen muson yağmurları sebebiyle birçok bölgede sel ve heyelan oluştu, En az 180 kişi öldü

Hindistanlıların, "Himalaya tsunamisi" diye adlandırdıkları muson yağmurları sebebiyle 182 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının bini aşmasından endişe ediliyor

Hindistan'da erken gelen ve görülmemiş bir şiddetle etkisini hissettiren muson yağmurları ülkeyi teslim aldı. Fırtınalar, toprak kaymaları ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 182 olduğunu açıklayan yetkililer, bu sayının binleri bulabileceğinden endişe ediyor.

Yolların akarsuya, vadi köylerinin ise göletlere dönüştüğü görülen fotoğraflarda, dağlardan hücum eden suyla birlikte inen çamur ve kayaların, kasabaların zeminini kapladığı, köprüleri yıktığı, araçları ve alçak yerleşim yerlerini toprak altında bıraktığı görülüyor. Yağmurlardan en çok etkilenen, Uttarakhand eyaletinin henüz ulaşılamayan köylerinde yaklaşık 70 bin kişinin mahsur kaldığı haberleri geliyor.

Hindistanlıların "Himalaya tsunamisi" diye adlandırdığı afette, şiddetli sellerin ve toprak kaymalarının sebep olduğu hasar bilançosu netleşmedi. Son 60 yılın en şiddetli muson felaketiyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, 170 milyon dolarlık bir yardım paketinin sözünü verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.