Hindistan'da salgın nedeni ile hastanelerde yatak ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor

Hindistan'da salgın nedeni ile hastanelerde yatak ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor

Covid-19 salgınının hızla yayıldığı Hindistan'da sağlık hizmetleri kapasitesinin sınırlarına ulaştı. Hastaların hastanelerde yatak bulmakta zorlandığı, oksijen maskesi ve ilaç sıkıntısı çekildiği ifade ediliyor.

Hindistan'da son 24 saat içinde kaydedilen yeni Covid-19 vaka sayısı rekor düzeye ulaştı. Sağlık Bakanlığı'nın perşembe günü açıkladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte 314 bin 835 yeni vaka kaydedildi, 2 bin 100'den fazla kişi de öldü.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, salgının başından bu yana hiçbir ülkede bir gün içinde bu kadar yüksek sayıda vaka kayıtlara geçmedi. Üniversite verilerine göre, son olarak 2 Ocak'ta ABD'de bir gün içinde yaklaşık 300 bin vaka kaydedilmişti.

Vaka sayısının arttığı Hindistan'da, ülkenin bazı bölgelerinde sağlık hizmetlerinin kapasitesinin sınırlarına ulaştığı belirtiliyor. Ülkenin her yerinde insanların hastanelerde yatak bulmakta zorlandığı, oksijen maskesi ve ilaç sıkıntısı çekildiği ifade ediliyor.

Ülkede vakaların artması nedeniyle hafta başından bu yana Yeni Delhi'nin yanı sıra ülkenin birçok bölgesinde sıkı korona tedbirleri uygulanıyor.

Ülkede vaka sayılarının son haftalarda hızla yayılmasına neden olarak, insanların dikkat etmemesi, yapılacak bölgesel seçimler için düzenlenen ve geniş kitlelerin katıldığı mitingler, insanların maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı dini kutlamalar gösteriliyor.

Ayrıca virüsün mutasyona uğramasının da salgının hızla yayılmasında etkili olduğu belirtiliyor.

ABD'nin ardından dünyada virüs vaka sayısının en yüksek olduğu ikinci ülke konumunda bulunan Hindistan'da salgının başından bu yana 16 milyon 263 bin 695 kişiye virüs bulaştı. 186 bin 928 kişi virüs nedeniyle can verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.