Hindistan'da salgına bağlı ölü sayısı 92 artarak 156 bine yaklaştı

Hindistan'da salgına bağlı ölü sayısı 92 artarak 156 bine yaklaştı

Hindistan Sağlık Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle ülkede son 24 saatte 92 kişinin öldüğünü duyurdu. Böylelikle ülkede virüs kaynaklı ölü sayısı 155 bin 642'ye çıkmış oldu.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vaka ve ölü sayısına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlığın bugün yaptığı açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle ülkede 92 kişinin daha öldüğü ve böylece virüs kaynaklı ölü sayısının 155 bin 642'ye çıktığı kaydedildi.

Paylaşılan verilere göre, ülkede son 24 saatte 12 bin 194 yeni vaka tespit edildiği ve böylece vaka sayısının da 10 milyon 904 bin 940'a yükselmiş olduğu belirtildi.

Hindistan; ABD, Brezilya ve Meksika'nın ardından 4'üncü en yüksek ölüm oranına sahip.

COVAX planı

Dünya Sağlık Örgütü ve GAVI tarafından ortaklaşa yürütülen COVAX planı, yoksul ve orta gelirli ülkelere teşhis testi, ilaç ve aşı sağlamayı amaçlıyor.

GAVI aşıları ittifakının tahminlerine göre Hindistan, COVAX küresel aşı paylaşım planı kapsamında destek aldıktan sonra bile Covid-19 aşılama programının ilk aşamasında 1,4 milyar ila 1,8 milyar dolar harcamak zorunda kalacak.

Hükümetler, ilaç şirketleri, hayır kurumları ve uluslararası kuruluşlardan müteşekkil bir ittifak olan GAVI, Hindistan ile bir destek paketi üzerine görüşmelerde bulunduğunu duyurmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler