Hindistan’da selde ölenlerin sayısı 120’yi aştı

Hindistan’da selde ölenlerin sayısı 120’yi aştı

Hindistan’da üç gündür devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde şu ana kadar en az 120 kişi hayatını kaybetti.

Sel felaketlerinde yıldırım düşmesi, evlerin çökmesi, boğulmalar ve yılan ısırmaları ölüme yol açıyor. Risk nedeniyle bir cezaevinin de boşaltıldığı bildirildi.

Haziran ayında başlayan muson yağmurları eylül ayında sona eriyor ancak aşırı yağışlar ülkede su taşkınlarına ve sele neden oldu. Hindistan basınında yer alan bilgilere göre, Uttar Pradeş eyaletinde 79, Bihar eyaletinde 25, Utarakand, Medya Pradeş ve Racastan'da 13, Gucerat'ta ise 3 kişi yağışların yol açtığı olaylarda hayatını kaybetti.

Ballia eyaletinde sel tehlikesi nedeniyle 900 mahkûmun kaldığı hapishane boşaltıldı. Evler, dükkânlar ve hastane sular altında kaldı. Şiddetli yağışların kara yolu trafiğini etkilediğini ve 13 tren seferinin iptal edildiği açıklandı.

Uzmanlar, 6 yıl sonra muson yağmurlarının mevsim ortalamasını aştığını bildirdi. Güney Asya'da haziran-eylül aylarında görülen muson yağışları her yıl büyük çaplı doğal afetlere yol açıyor. Bu yılki yağışlarda Hindistan, Nepal ve Bangladeş'te şu ana kadar en az 400 kişi yaşamını yitirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.