Hindistan'taki selde bir ayda 270 kişi öldü

Hindistan'taki selde bir ayda 270 kişi öldü

​Hindistan'da sel ve toprak kaymaları nedeniyle bir ay içerisinde 270 kişinin öldüğü, bir milyonu aşkın kişinin yerinden olduğu ifade edildi.

Muson yağmurlarıyla birlikte oluşan sel ve toprak kaymaları, bir ay içerisinde Hindistan'da 270'ten fazla insanın ölümüne, altı eyalette bir milyon kişinin yerinden olmasına neden oldu.

Kerala ve Karnataka, Maharashtra ve Gujarat eyaletlerinde binlerce hektarlık ekili mahsul zarar gördü.  Karayolu ve demiryolları  da zarar gördü.

Yoğun yağışın geçen hafta düzinelerce heyelanı tetiklediği Kerala'da en az 95 kişi hayatını kaybederken ve 50'den fazla kişiden haber alınamıyor.

Yaklaşık 190 bin kişinin hâlâ yardım kamplarında yaşadığı, ancak bazı insanların sel suyunun çekilmesiyle eve döndükleri belirtildi.

Karnataka'da ise 54 kişinin öldüğü, 15 kişinin kayıp olduğu iade edildi. Eyalette yaklaşık 700 bin insan tahliye edildi.

Mumbai'yi de içeren Maharashtra eyaletinde de 48 kişinin öldüğünü, ancak sel sularının geri çekildiği belirtildi.

Ülkede en büyük soya üreticiliğinin yapıldığı Madhya Pradesh’te, şiddetli yağışların 32 kişiyi öldürdüğü ve mahsullerin zarar gördüğü kaydedildi.

Gujarat ve Uttarkand eyaletlerin de yaklaşık 45 kişinin öldüğü belirtildi.

Hava durumu yetkilileri, önümüzdeki iki gün içinde Karnataka, Maharashtra ve Gujarat bölgelerinin yanı sıra Madhya Pradesh bölgesinde yoğun yağış beklendiği uyarısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.