Hıristiyanlar artık helal gıda tüketiyor

Hıristiyanlar artık helal gıda tüketiyor

Afrika'nın güneyinde bulunan Malavi'deki Hıristiyanlar, daha sağlıklı ve hijyenik olduğundan dolayı helal gıdaları tüketmeye karar verdiler.

MALAVI - Afrika'nın güneyinde bulunan Malavi'deki Hıristiyanlar daha sağlıklı ve hijyenik olduğundan dolayı helal gıdaları tüketmeye karar verdiler.

 

Malavi'deki bir kilise rahibi ise bu konuda heyecanını ve ilk zamanlar duyduğu endişeyi şu ifadelerle dile getirdi: "ilk başta, bu konsepti kabul etmede gerçekten kararsızdık çünkü bunun ülkedeki Hıristiyanları etkilemek için Müslümanlar tarafından başlatılan kasıtlı bir manevra olduğundan korktuk. Ama yıllar içinde bunun sağlık açısından kendi iyiliğimiz için olduğunu ve aynı zamanda din açısından akıllıca olduğunun farkına vardık. Hatta İncil'de de Hıristiyanların sağlıklı bir hayat sürmeleri için iyi hijyen standartlarına odaklanmaları gerektiğine dair vurguların bulunduğunu aktardı.

 

Başka bir rahip ise, helal kesimin İncil'in gereklerine uygun olduğunu söyledi. Ayrıca rahip, İncil'in kirlenmiş ve putlara sunulan gıdaların yasakladığını belirtti. Müslümanların helal kesim koşullarının, hijyen standartlarına uygun olduğunu ve rahipler için sağlıklı ve dini prensiplere uygun olduğundan dolayı daha çok yararlı olduğunu aktardı.

 

Helal kesimin sağlık ve hijyenik özelliğiyle sınırlı olmadığını ayrıca Müslüman adetlerine göre kesilen hayvanlar için ağrısız bir yöntem olduğu da bilinen bir gerçek. (Erdal Aslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.