Hırsızlar 41 büyükbaş hayvanı çaldı

Hırsızlar 41 büyükbaş hayvanı çaldı

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Dilektepe köyünde 41 adet büyükbaş hayvanın hırsızlar tarafından çalındığı bildirildi.

BİNGÖL-Solhan ilçesine bağlı Dilektepe köyünde 41 adet büyükbaş hayvanın hırsızlar tarafından çalındığı bildirildi.

 


Büyükbaş hayvanlarını otlatmaya salan Dilektepe köyü sakinlerinden  14 kişiye ait  büyükbaş hayvanın, her akşam  üzeri köye geri geldiği,  son günde ise  sefer geri dönmemeleri üzerine durumdan şüphelenen köylüler, hayvanlarını aramaya çıktı.  Çevre köyleri ve ovaları didik didik arayan köylüler, tüm aramalarına rağmen hayvanlarının izine rastlayamadılar. Durumu jandarmaya bildiren köylüler,  41 adet büyükbaş hayvanın hırsızlar tarafından çalındığını fark ettiler.

 


Hırsızlar tarafından çalınan hayvanlarının süt ineği ve küçük yavrulara sahip olduğunu belirten mağdur köylüler, ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ettiler.

 


Konuyla ilgili İlke haber Ajansına konuşan köylüler, köyde ne kadar hayvan varsa hepsini çalan hırsızların biran önce yakalanmasını ve talan edilen hayvanlarının bulunmasını istediler.

 


Konuyu güvenlik güçlerine iletmelerine rağmen bir gelişme sağlanamadığını  belirterek  yetkililerin bu hırsızlık olayını aydınlatmada  ağır davrandığından  yakınan köyün Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Köyden 4-5 hayvan çalınmadı. Köyde ne kadar hayvan varsa hepsi talan edildi. Bu hayvanlar yer yarılıp içine girmedi. Bu hırsızların bir an önce bulunmasını talep ediyoruz.” şeklinde sitem etti.

 


“Köyde ne kadar hayvan varsa hepsi talan edildi”


 

Hırsızlık olayını anlatan köy muhtarı Mehmet Yılmaz, “Her gün olduğu gibi hayvanlarımızı otlanmaları için ovaya salıyoruz. Akşam olunca da hayvanların yavruları olduğu için geri geliyorlar. Her köylü ineğini sağıp yavrusunu ineğin yanına salıyor. Her akşam köye dönen hayvanlar, bu defa geri gelmedi. Bu arada köye birkaç hayvan geri dönünce her halde diğer hayvanlarımız  da döner diye o gece aramaya çıkmadık. Diğer gün hayvanlar gelmeyince, köylüler olarak şüphelenmeye başladık. Yaptığımız aramalar sonucunda hayvanlarımızın çalındığını fark ettik. Durumu güvenlik güçlerine iletmemize rağmen, kaç gündür bir haber alamadık. Köylüler olarak mağdur durumdayız. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Güvenlik güçlerinin zaman kaybetmeden hayvanlarımızı biran önce bulmalarını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.   (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.