Hırsızlar bu kez köye dadandı

Hırsızlar bu kez köye dadandı

Mardin’de bir köye dadanan hırsız veya hırsızlar, yaklaşık 30 bin TL değerinde altın, bilgisayar, klima, elektrik kablosu çalarak kayıplara karıştılar.

Mardin’de son günlerde artan hırsızlık vakaları vatandaşı canından bezdirdi. Şehir merkezlerinin yanı sıra köylerde bile artık hırsızlık olaylarının yaşanması halkı endişelendirmeye başladı.

Köylerdeki son hırsızlık olayı, Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Çetinler Köyünde (Herem Şedad) meydana geldi. Köydeki bir eve dadanan hırsız veya hırsızlar, evdeki altın, bilgisayar, klima, elektrik kablosu gibi eşya ve malzemeleri çalarak kayıplara karıştılar.

Hırsızlığın yaşandığı evin oğluna ait olduğunu kaydeden köy muhtarı Ali İbrahimoğlu, yaklaşık 30 bin TL zararlarının olduğunu söyledi.

Kürtçe konuşan İbrahimoğlu, “Dün gece evi kontrol etmeye geldik, bir şey yoktu. Çocuklarım bugün eve geldiklerinde bu manzara ile karşılaştılar. Eve hırsız ve hırsızlar girmiş. Biz de hemen jandarmaya haber verdik, geldiler ve parmak izi almaya çalıştılar. İnşallah parmak izinden hırsız veya hırsızlar ortaya çıkacak. Kestikleri kablo ile yukarı tırmanarak balkondaki camı kırıp içeri girmişler. Evin içini talan etmişler, tüm eşyaları yere atmışlar, birçok pencere camını ve kapıyı da kırmışlar. Biraz altın vardı, onu çalmışlar. Bilgisayar, kamera, klima, elektrik kablosu gibi malzemeler çalmışlar. Değeri 25 ile 30 bin TL arasındadır. 10 yıldır oğlum bu evde oturuyor, ilk defa böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Her köye bir kamera koyularak hırsızlığın önüne geçilebilir. Soruşturma sürüyor, hırsız veya hırsızların en kısa sürede yakalanmasını talep ediyoruz, istiyoruz.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler