Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ten 17 Ocak mesajı

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ten 17 Ocak mesajı

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, Hizbullah Cemaati’nin Şehid Rehberi Hüseyin Velioğlu’nu şehadet yıldönümünde rahmetle andı.

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ten 17 Ocak mesajı

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, Hizbullah Cemaati’nin Şehid Rehberi Hüseyin Velioğlu’nun 14. şehadet yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Basın mensuplarına gönderilen mesajda, “Dualarımızda ve çalışmalarımızın her safhasında andığımız Rehberimizin şehadet yıldönümü vesileyle bir kez daha ona ve diğer şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum” ifadeleri kullanıldı.

İşte Edip Gümüş’ün, Şehid Hüseyin Velioğlu’nun anısına yayımladığı mesajın tam metni:

Bismillahirrahmarirrahim

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rabbleri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehid kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.” (Al-i İmran: 169-170)
Şehid Rehber’imizin şehadetinin 14. yıldönümü münasebetiyle kendisini rahmetle yâd ediyoruz. Dualarımızda ve çalışmalarımızın her safhasında andığımız Rehberimizin şehadet yıldönümü vesileyle bir kez daha ona ve diğer şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Rabbim bizleri, şehid Rehberimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizle beraber cennetlerinde buluştursun.

Devraldığımız bu kutlu mirası bizden sonrakilere teslim edinceye ve bu yolda ruhumuzu verinceye kadar Kur’an, Sünnet, ashap, selef–i salihin ve İslam davetçisi âlimlerin yolu olan vasat çizgimizi muhafaza etmeye, güven verici bir sığınak ve güçlü bir dayanak olan cemaatimizin temellerini sağlamlaştırmaya ve binasını daha da yükseltmeye gayret edeceğiz.
Her nerede olursa olsun İslam ve Müslümanlara hizmeti esas alan İslamî yapılara maddi olarak arzulanan düzeyde katkı sağlayamazsak bile imkânlarımızla, fiiliyatımızla, kalemlerimizle ve dualarımızla destek olmaya devam edeceğiz.
İslam’ın birer davetçisi olarak her birimiz, bu kutlu davanın her alana girmesi ve İslam’ın toplum hayatına hâkim olması için hikmetle ve güzel öğütle davet etmeye, zulmün her türlüsüyle mücadele etmeye, musibet ve meşakkatler karşısında sabır, azim ve kararlılıkla çalışıp mücadele etmeye devam edeceğiz.

Şehidlerimizin, zindandaki kardeşlerimizin ve muhacirlerimizin vesile oldukları hayırlara daha büyük hayırlar katarak bu davayı daim kılacağız inşaallah.

Allah’a emanet olun.
 
Hizbullah Cemaati’nin Manifestosu
Hizbullah Cemaati Rehberi Hüseyin Velioğlu tarafından 1994 yılında hazırlanan fakat farklı sebeplerle deklare edilemeyen Hizbullah Cemaati Manifestosu Velioğlu’nun şehadetinden 13 yıl sonra yapılan bir takım değişikliklerle 17 Ocak 2013 tarihinde kamuoyuna duyuruldu. 17 Ocak 2000’de Beykoz’da düzenlenen operasyonla gündeme gelen ve hakkında gerek basın ve gerek akademik çevreler tarafından çokça konuşulan Hizbullah Cemaati, yayımladığı manifesto ile Kürd sorunundan, kadın sorununa, farklı grup, parti ve cemaatlerle olan ilişkilerinden laik sisteme karşı olan tutumu, çalışma şeklinden hedeflerine kadar birçok konuda görüşlerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Biz de Hizbullah Cemaati Rehberi Hüseyin Velioğlu’nun 14. şehadet yıldönümünde Hizbullah Cemaati manifestosunun bazı bölümlerine dikkat çektik.

Hizbullah Cemaati, Hüseyin Velioğlu Rehberliğinde 1979 yılında Batman’da kuruldu. Manifestoda cemaatin kuruluşu ile ilgili, “Cemaatin öncüleri, o zamana kadar süregelen tartışmalardan, yanlış ve yetersiz çalışmalardan, içinde bulunulan kısır döngüden sıyrılarak, Müslümanların özlem ve beklentilerini karşılayacak, özgün ve bağımsız, her konuda İslami ölçüleri ve Asr–ı Saadet dönemini esas alan, sadece takva, fedakârlık, ihlas ve İslam kardeşliği temelinde bir araya gelen Müslümanların gönüllü birlikteliğinden oluşan bu cemaati kurmaya karar verdiler” ifadelerine yer veriliyor.

MÜSLÜMAN FERT, MÜSLÜMAN AİLE, MÜSLÜMAN TOPLUM VE İSLAM’IN HAKİMİYETİ…
Hizbullah Cemaatinin hedefinin de belirtildiği manifestoda “İslami mücadelede ulaşılmak istenen hedef; Müslüman fert, Müslüman aile, Müslüman toplum ve nihayet İslam’ın toplumsal hakimiyeti ve İslami hükümetin tesisidir. Bu mücadele neticesinde tüm insanların tevhid inancını kabul etmeleri arzu edilmekle ve bunun için tebliğ ve davet yapılmakla beraber, aslolan İslami hakimiyeti sağlamaktır. Hizbullah Cemaati; İslami hükümete giden mücadele sürecinde, İslami tebliğ ve davetin önündeki engelleri kaldırmayı ve herkesin özgürce dini inancını yaşamasını hedefler. Peygamber aleyhissalatu vesselam Medine İslam devletini kurarken, Medine toplumu çoğunluk olarak Müslümanlardan müteşekkil değildi. Müslüman olmayan etba, kendi inanç ve ibadetlerinde özgür olmakla birlikte, toplumun idaresi ve otorite Müslümanların elindeydi” deniliyor.

MÜSLÜMANLARIN VAHDETİ ŞART
“Hizbullah Cemaati, İslami inanç ve cemaatsel ilkeleri gereği, kendisine düşman olarak daima tağuti zulüm rejimlerini görmüş, İslami grup ve cemaatler arası dostluk ve kardeşliğe büyük önem vermiştir” ifadelerinin kullanıldığı manifestoda , “Hizbullah Cemaati; aynı amaç ve hedefler doğrultusunda mücadele eden, temel konularda ayrılık içinde olmayan İslami devletler ile cemaat ve grupların, İslam hukuku çerçevesinde bir araya gelip, bir çatı altında yapısal bir birliktelik oluşturmaları, güç ve kuvvetlerini birleştirmeleri gerektiğini düşünmektedir. Ancak böyle bir vahdetin gerçekleşebilmesi, bunun sağlıklı ve kalıcı olabilmesi için ilkeli ve gönüllü birlikteliğe dayanması gerekir. Hizbullah Cemaati; İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık etmeyen, mustazaf halkların haklı ve meşru haklarını savunan ve bu uğurda mücadele verdiğini deklare eden Kürdistanlı veya diğer halklardan örgüt ve hareketlere İslami ölçü ve ilkeler ışığında yaklaşımda bulunur” vurgusu yapılıyor.
 
37 MADDEDEN OLUŞAN HİZBULLAH CEMAATİNİN GENEL ESASLARI
BAŞLIKLI BÖLÜMDEN BAZI KISIMLAR İSE ŞÖYLE SIRALANIYOR

Yaratılışın amacı Allah’a ibadettir. Müslümanların gayesi Allah’ın rızasını kazanmaktır. Hizbullah Cemaati, Kur’an ve Sünnetle belirlenen kulluk vazifesini yerine getirmek esası üzerine kurulmuştur.

Hizbullah Cemaati; inanç, düşünce, amaç ve hedefleri doğrultusunda yapacağı tüm faaliyetlerinde, meşruiyetin kaynağı olarak Kur’an ve Sünneti esas alır. Kur’an, Hizbullahi hareketin kanunu ve hayat düsturudur.

Hizbullah Cemaati; kendisini İslam tarihi boyunca süregelen bütün İslami hareket ve önderlerin mirasçısı kabul etmekle beraber, hiçbir hareket, cemaat, tarikat, parti, örgüt veya siyasi oluşumun devamı veya uzantısı olmayıp müstakil bir cemaattir. Gücünü Allah cellecelalühüye olan imanından ve muttaki Müslümanların birliğinden ve desteğinden alır.
Hizbullah Cemaati; ‘Emr–i bil maruf ve nehy–i anilmünker’ görevini fert ve cemaat bazında güç ve imkânına göre yerine getirmekle kendisini sorumlu bilir. İlayikelimetullah doğrultusunda yürütülen tüm faaliyetleri cihad olarak kabul eder ve bu kapsamda değerlendirir.

Hizbullah Cemaati; içinde bulunduğu ortam ve şartları gözeterek, faaliyetlerinde ihtiyaç duyduğu ve çağın gerektirdiği her türlü meşru vasıtayı kullanır. İslami hedeflere ancak meşru vasıtalarla ulaşılması gerektiğine inanır. Gayri İslami yol ve vasıtalara tevessül etmez. Hedef, yol ve yöntemlerinde Nebevi çizgiyi esas alır.
İnsanların can, mal, din, nesil ve akıl emniyetini sağlama, İslam dininin ve İslami hakimiyetin hedeflerindendir. Hizbullah Cemaati; bu ilkeler doğrultusunda tüm dini ve etnik azınlıkların insani hak ve özgürlüklerinin teminini ve korunmasını İslami bir vecibe olarak görür.

Hizbullah Cemaati; İslam’ın hakim olmadığı ve Kur’an’ı meşruiyetin kaynağı olarak kabul etmeyen tüm rejim ve yönetimleri gayri İslami olarak kabul eder. Gayri İslami yönetimlerde görev alan bireyleri ise özel konum ve amellerine göre değerlendirir. Tümden tekfir anlayışını benimsemez.

Hizbullah Cemaati; İslami ilke ve değerlerden taviz vermez. İslami mukaddesatlara yönelik saldırılara güç ve imkânları nispetinde karşı durur. İslami akide ve değerlerin korunması, Hizbullah Cemaati’nin kuruluşundaki temel amaç ve gayelerdendir.

Hizbullah Cemaati; Ehl–i Sünnet menşeli olmakla birlikte, tarihte vuku bulmuş ihtilaflı meseleleri gündeminde tutmaz, onları tarihe bırakır. Müslümanlar arasında tefrikaya ve ihtilafa sebep olacak tartışma ve gündemlerden uzak durur. Bu tür tartışmaları gündeme getirenleri ümmetin asıl sorunlarına sahip çıkmaya çağırır. Ehl-i Kıbleye kardeş nazarıyla bakar. Şii – Sünni ihtilafını kullanarak ümmeti birbirine düşürmeye çalışan küfür güçlerine karşı durur.

Hizbullah Cemaati; İslam dairesi içerisinde değerlendirilen ve ümmet içerisinde genel kabul görmüş bütün mezhepleri kabul eder. Mezhepçilik yapmaz. Her Müslüman ferdin, benimseyip tabi olduğu mezhebe göre amel etmesini tabii görür. Ehl-i tahkik olmayan her ferdin bir mezhebe tabi olmasını zaruri bilir.

Hizbullah Cemaati; İslam’ın anlaşılıp uygulanması noktasında, Kur’an ve Sünnet çerçevesinde eser vermiş tüm alimlerden istifade eder. Akılcılık, mealcilik, tekfircilik ve ırkçılık gibi İslam’ın özüne muhalif olan akım ve düşünceleri reddeder.
Hizbullah Cemaati; İslam topraklarının hiçbir parçasının işgal edilmesine rıza göstermez. İşgalden kurtarılması için mücadele etmeyi vacip bilir. Bu hedef doğrultusunda mücadele eden Müslümanları, imkanları ölçüsünde destekler.
Hizbullah Cemaati; hiç kimsenin inancına ve dinine müdahale etmez. Herkesin kendi inancına göre yaşama ve dininin gereklerini yerine getirme konusunda hür olduğunu kabul eder. Hiç kimse İslam’ı veya başka bir dini veya inancı kabullenmeye ya da sahip olduğu inanç ve düşüncelerini değiştirmeye zorlanamaz. İslam dışındaki din ve kitaplara, Kur’an’ın belirlediği ölçüler dahilinde yaklaşımda bulunur.

Hizbullah Cemaati; bütün organların işleyişinde, şura ve meşvereti esas alır. Cemaatsel kararlar yetkili organlarında istişare ile alınır. Aynı zamanda cemaatsel tüm çözüm, icraat ve görevlendirmelerde adalet ve ehliyeti esas alır.
Hizbullah Cemaati; İslami naslarla çelişmeyen kültür, örf ve adetleri kabul eder. Bu tür gelenek ve göreneklerin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesini destekler.

Hizbullah Cemaati; çocukların ve gençlerin eğitim ve öğretimlerine özel önem verir. Yeni neslin İslami eğitimle yetişmesi için tüm imkânlarını seferber eder. Gayri İslami yaşantı dayatmalarından genç neslin İslami bilinç ve şuurla korunması için her türlü meşru mücadeleyi yürütür.

Hizbullah Cemaati; gücü ve imkânları oranında toplumun ekonomik, sosyal, sağlık ve eğitim sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli çabayı sarf eder, bu konuda ihtiyaç duyulan örgütlenme ve aktiviteleri teşvik eder ve destekler. Bilim ve teknolojinin müspet bir şekilde insanın hizmetine sunulmasını öngörür. Araştırma, geliştirme ve bilimsel çalışmalara destek verir.
 
Hüseynisevda.biz
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.