Hizmet-Der'den eğitimlerini tamamlayan öğrencilere başarı belgesi

Hizmet-Der'den eğitimlerini tamamlayan öğrencilere başarı belgesi

Diyarbakır'da faaliyet yürüten Hizmet-Der bünyesinde açılan yaz kurslarında dokuz farklı alanda eğitimini tamamlayan 40 öğrenciye başarı belgesi verildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet yürüten Kur'an Nesli Platformuna üye Hizmet-Der, kendi bünyesinde açtığı yaz kurslarında dokuz alanda eğitimini tamamlayan 40 öğrenciye başarı belgesi verdi.

22 Temmuz'da başlayan ve 18 Ağustos'ta sona eren yaz kurslarında;  tecvit, siyer, peygamberler tarihi, sahabe hayatı,  İslami adaplar, fıkıh, Türkçe, matematik ve fen alanları olmak üzere toplam dokuz farklı alanda eğitim verildi.

Başarılı olan öğrenciler için bir program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Hizmet-Der Başkanı Lütfi Karaduman, çocukların daha iyi yetişebilmesi amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Karaduman "Derneğimiz kendi bünyesinde bu yaz mevsimi programı kapsamında, 22 Temmuz'da başlatmış olduğu bir kurs vardı.  Bu kurs 9 dersten oluşan İslami ve fenni konular üzerinde yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmada yaklaşık 11 hoca görev aldı. Çocuklarımızın daha iyi yetişebilmesi amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Kursumuzun ilk iki haftası saat 10. 00’dan 16.00’ya kadar ders veriliyordu. Son 4 hafta ise sabahçı ve öğlenci olarak iki şekilde ders veriliyordu. Burada çocuklarımıza hem dini hem de fenni olarak iki şekilde ders verildi ve umarız ki bu onlar için faydalı olmuştur." dedi

"Bizim dernek olarak faaliyetlerimiz yine devam edecektir"

Derneklerinin faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Karaduman, "Okulların açılış döneminde yine burada Kur’anı Kerim, tecvit, mevlit ve bununla beraber okul derslerine yardımcı olma açısından yine inşallah çalışmalarımız olacaktır. Bu konuda velilere düşen, kendi çocukları üzerinde durup kurslara gelip gelmeme hususunda, takiplerini yapmalarıdır. Ayrıca hocalarımızla irtibata geçip öğrencilerinin ne öğrendiği açısından da bu hocalarımızdan bilgi öğrenebilirler." ifadelerini kullandı.

Karaduman’ın konuşmasından sonra, öğrenciler tebrik edilerek kendilerine başarı belgeleri verildi. Program, öğrencilere verilen ikramlarla son buldu. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz -İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler