Hizmet ve kalite bilinci oluşturduk

Hizmet ve kalite bilinci oluşturduk

Türkiye genelinde yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 üzerinden 94 puan alan Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi, hem hizmet kalitesini tescilledi hem de kalite bilinci oluşturdu.

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından Türkiye geneli yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi, 100 puan üzerinde yapılan değerlendirmede 94 puan alarak büyük bir başarıya imza atarak, hizmet kalitesini tescilledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi Müdür Yardımcısı ve kalite yönetim direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Turan Pehlivan, hastanenin almış olduğu puanın başarı olduğunu ve bu puanlarını yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

“Biz bu denetimde ‘başardık’ diye düşünüyoruz”

Dr. Pehlivan, “Sağlık Bakanlığının her sene yapmış olduğu bir kalite denetimimiz var. Bakanlıktan bir ekip olarak gelip hastanede yapılan her türlü işlemin ne şekilde yapıldığı, uygun mu, hasta ve çalışan güvenliğinin en önde tutulduğu bir denetimimiz var. 2012'den beri yapılan bir denetimdir. Bu sene yine böyle bir denetim geçirdik. 2 hafta önce Sağlık Bakanlığı'ndan 5 kişilik bir heyet gelip biz iki gün boyunca bizi değerlendirdiler. Uygulamalarımızı kontrol ettiler, çalışan güvenliği ve hasta güvenliğinin ne durumda olduğunu ölçtüler. Biz bu denetimde ‘başardık’ diye düşünüyoruz. Ama tabii ki yeterli değil, daha da ileriye götürmek istiyoruz. 94 gibi bir puan aldık. Tabii bu bir ekip işidir, üst yönetimden en altta kadar büyük özveri gerekiyor.”  

“Aldığımız puan doğru yolda olduğumuzu gösteriyor”

Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu puanın kendilerini motive ettiğini kaydeden Pehlivan, şunları söyledi: “Kalite denetimi olmasaydı da biz bu şekilde zaten yıllardır çalışıyoruz ve bunu yapmaya çalışıyoruz. Hastamızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Tabii bunun Sağlık Bakanlığı denetimi tarafından kâğıda dökülmesi ya da bir sonuç alınması bizi motive ediyor. Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor diye düşünüyoruz. Bu puan bize çok büyük bir sorumluluk getiriyor. Bu puanı daha da ileriye götürmek, tam tersi düşürmeden daha da yükseklere çıkartmak istiyoruz.”

“Bundan sonraki hedefimiz de 100’lere yaklaşmak”  

“Yönetim Kurulu Başkanımız Kamuran Bey’den başlayarak en alttaki personelimize kadar herkesin çok büyük emeği var.” diyen Pehlivan, “Üst yönetimin bize olan desteği olmasaydı biz bunları başaramazdık. Bizim altımızda çalışan ekiplerimiz, ekip başlarımız, başhemşirelerimiz, personel müdürümüz, hepsinin çok fazla katkısı oldu. Hiçbirinin emeğini inkâr etmek mümkün değil. Bu anlamda tüm personelimizin bu işe dâhil olduğunu düşünüyoruz. Bir kalite bilinci oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bu kalite bilinci hem hastanemize hem hastamıza hem çalışanımızla daha iyi bir çalışma ortamı sunmak, daha iyi bir hizmet sunmak için yapılıyor. Bundan sonraki hedefimiz de 100’lere yaklaşmak. Bir kaç puan daha alabiliriz diye düşünüyoruz. Bu anlamda tüm personelimize ve yönetim kurulu başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.