Hollanda semalarında yankılanan ezan Müslümanları duygulandırdı

Hollanda semalarında yankılanan ezan Müslümanları duygulandırdı

Hollanda’da etkili olan Coronavirus nedeniyle moral olması için Cuma günleri dışında ezanın okunmasına izin verilmesi Müslümanların sevindirdi.

Hollanda’ın Lahey şehrinde dün pazar olmasına rağmen cami minarelerinden ezan sesi yükseldi.

Lahey şehrinden çektiği videoyu İLKHA ile paylaşan bir Türkiye vatandaşı, gözyaşları içerisinde yıllar sonra ilk defa ezan sesi duyduğunu anlattı.

Normalde sesin dışarıya verilerek ezan okunmasına Hollandalı yetkillerin izin vermediğini belirten Türkiye vatandaşı, “Sadece Cuma namazı için bazı camilere izin veriyorlar. Bu kez Pazar günü ikindi vaktinde ezan okundu. Hollanda Diyanet Vakfı Mescid-i Aksa Camii’nin minaresinden okundu. Cami evimize uzak olmasına rağmen sesi buraya kadar geldi. Çok duygulandık. Dışarıdan ezan sesi yıllar sonra duymak bizi rahatlattı, ferahlattı.” dedi.

Geçtiğimiz cuma gününde öğle ezanın vaktinde de ülkedeki bir çok camide ezan sesinin dışarıya verilmesine izin verilmişti.

Yetkililer, Covid-19 nedeniyle zor günlerin yaşandığı şu günlerde Müslümanlara moral olması ve dayanışma için böyle bir uygulamaya gidildiğini belirtiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.