Hollanda'da 15 Aralık'ta yürürlüğe giren Covid-19 tedbirleri 2 Mart'a kadar uzatıldı

Hollanda'da 15 Aralık'ta yürürlüğe giren Covid-19 tedbirleri 2 Mart'a kadar uzatıldı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, belirsizlik dolu bir aşamada olduklarını ve üçüncü dalganın kaçınılmaz olduğunu belirterek, 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış Covid-19 tedbirlerinin 2 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Başbakan Mark Rutte, Covid-19 kısıtlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, vaka sayılarının yavaş yavaş da olsa azaldığını belirterek, yeni vakaların üçte ikisinin İngiltere'de görülen Covid-19’un mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan yeni türünün olduğuna dikkat çekti.

Covid-19'un mutasyon geçiren yeni türü nedeni ile alınan tedbirlerin devam edeceğini belirten Rutte, ülkede 21.00-04.30 saatleri arasında olan sokağa çıkma yasağının 10 Şubat'a kadar devam edeceğini kaydetti.  

2 Mart'a kadar geçerli olacak tedbirler kapsamında; güzellik merkezleri, berber, kuaförler kapalı kalmaya devam edecek. Sinema, müze, hayvanat bahçesi ve halk kütüphaneleri kapalı kalacak. Oteller açık kalmaya devam ederken restoran bölümleri kapalı kalacak. Kapatılan restoran gibi işletmeler paket servisine devam edebilecek. İbadet yerlerinde 1,5 metre mesafe kuralına ve maske takma zorunluluğuna uyulması durumunda ibadetler yapılabilecek.

Rutte, 10 Şubat'tan itibaren temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın gibi yerler dışındaki kapalı olan tüm dükkân ve mağazalardan internet üzerinden sipariş edilen ürünlerin randevulu sistemle tek başına giderek alınabileceğini söyledi.

Rutte, ilkokul ve kreşlerin 8 Şubat'ta açılacağını, diğer eğitim kurumlarının en azından 1 Mart'a kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.