Hollanda'da Covid-19 kısıtlamaları karşıtı protestolarında "iç savaş" korkusu

Hollanda'da Covid-19 kısıtlamaları karşıtı protestolarında "iç savaş" korkusu

Hollanda'da Covid-19 kısıtlamalarına karşı başkent Amsterdam başta olmak üzere birçok şehirde başlayan protestoların kontrol edilemez düzeye geldiği belirtildi.

Covid-19 salgını nedeni ile kısıtlamaları sıkılaştıran Hollanda'da birden fazla şehirde protestolar başlamış, başkent Amsterdam ve Eindhoven kentinde protestocular sokaklara dökülmüştü. Kısıtlama karşıtı protestolar, Lahey kentine de sıçramıştı.

Amsterdam ve Eindhoven'daki protestolarda ise polis göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmiş, çıkan olaylarda en az 30 kişi gözaltına alınmıştı. Göstericiler, Eindhoven'da 1 polis aracını ateşe vermişti.

Hollanda'da geçtiğimiz sene Aralık ayından bu yana market, fırın, eczane gibi işletmeler dışındaki tüm işletmeler ve okullar kapalı tutuluyor. Ülkede salgınla mücadele kapsamında 9 Şubat'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Hollanda'da geçtiğimiz hafta yapılan kısıtlama karşıtı protestolarda 143 kişi gözaltına alınmıştı.

Eylemler ülkenin birçok kentine yayılırken, Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" açıklamasını yaptı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.