Hollanda'da Covid-19 vaka sayıları artınca önlemler yeniden sıkılaştırıldı

Hollanda'da Covid-19 vaka sayıları artınca önlemler yeniden sıkılaştırıldı

Hollanda, Covid-19 salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için önlemleri yeniden sıkılaştırma kararı aldı.

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge basın toplantısında, artan vaka sayıları ve yeni tedbirlere ilişkin olarak yeni tedbirlerin alındığı belirtildi.

Rutte, yeni tedbirlerin yarın sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacağını 13 Ağustos'a kadar yürürlükte kalacağını bildirdi.

Buna göre kafe ve restoranlar gece yarısı ile sabah 06,00 arasında kapalı olacak ve mesafe kuralına göre müşteri alabilecek. Bir günden fazla süren etkinlikler 24 saatle sınırlandırılacak. Negatif test sonuçlarının geçerlilik süresi 40 saatten 24 saate indirilecek.

Hollanda'da 26 Haziran'da Corona virüs tedbirleri büyük oranda kaldırılırken maske kullanımı toplu taşıma ve liselerde zorunlu tutulmuştu.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) bugün açıkladığı rakamlara göre, son 24 saatte 6 bin 986 kişiye daha Covid-19 tanısı konuldu.

Bu rakamın 8 Mayıs'dan bu yana görülen en yüksek rakam olduğu belirtilirken vaka sayılarının bir önceki haftaya göre üç katına çıktığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler