Hollanda`da İslami Parti Kuruluyor

Hollanda`da İslami Parti Kuruluyor

Hollanda`da ırkçı lider Geert Wilders`ten ayrılıp Müslüman olan Arnoud Van Doorn İslami parti kuruyor.

Hollanda`da aşırı sağcı ve İslam düşmanı olarak tanınan politikacı Geert Wilders`ın parti arkadaşı Arnoud Van Doorn Müslüman olmasının ardından, şimdi de İslami değerleri gözeten bir parti kuracağını açıkladı.

Irkçı Gert Wilders`in PVV`den (Özgürlükler Partisi) Lahey`de belediye meclisine giren fakat daha sonra Wilders ile anlaşamayarak 2011 yılından partiden ayrılan Arnoud van Doorn ihtida etmişti. Arnoud Van Doorn, amacının İslami değerlere uygun bir parti kuracağını açıkladı ve "Hiçbir ayrım yapmadan herkese açığız." dedi.

Hollanda`da yapılacak ilk genel seçimlere katılmayı hedefleyen Arnoud van Doorn, ülkede bir milyonu aşkın Müslüman bulunduğunu, artık Temsilciler Meclisi`nde (Tweedekamer) bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Doorn, İslam dinini seçtiğini Twitter üzerinden duyururken, "Hayata yeni bir başlangıç yaptığını" söyleyerek, Twitter`dan kelime-i şehadet getirmişti.

Hollanda televizyonlarına Müslüman olduktan sonra verdiği mülakatta Van Doorn, "Hayatımda herkes gibi ben de hatalar yaptım. Bu hatalardan çok şey öğrendim. İslam`a geçişimle sonunda yolumu bulduğumu hissediyorum. Bunun yeni bir başlangıç olduğunun ve öğrenmem gereken çok şey olduğunun farkındayım. Bazı devlet kurumları da dahil direnişle karşılaşacağımı tahmin ediyorum. Allah`ın beni bu zor anlarda destekleyip bana yol göstereceğine inancım tam." açıklamasında bulunmuştu.

Arnoud Van Doorn, İslamiyet`i seçtikten sonra umreye de gitmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.