Hollanda'da Ramazan coşkusu

Hollanda'da Ramazan coşkusu

Hollanda'nın Den Haag (Lahey) şehrinde bulunan Hicret Camii'nde Ramazan ayı büyük bir coşku ile idrak ediliyor. Günlük mukabelenin okunduğu camide Ramazan ayı boyunca 150 kişilik iftar yemeği veriliyor.

LAHEY - Hollanda'nın Den Haag (Lahey) şehrinde bulunan Hicret Camii'nde düzenlenen etkinlikler ile gurbetçi Müslümanlar Ramazan ayını büyük bir coşku ile idrak ediyor.

 

Ramazan ayı boyunca ikindi namazının ardından mukabele okunuyor. Katılımın yoğun olduğu mukabeleye her kesimden Müslüman katılıyor.

 

Hayırseverlerin yardımıyla Hicret Camii'nde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği veriliyor. Her yıl camide verilen iftar yemeğine katılım yoğun olunca bu yıl cami yanında bulunan belediyeye ait Burt Huise Salonu kiralanarak rahat ortamda halkın iftar yapması sağlanıyor.

 

İftardan sonra camiden ayrılmayan Müslümanlar, caminin lokalinde dinlenerek teravih namazını bekliyor. Beraber kılınan Teravih namazının ardından halk memnun bir şekilde camiden ayrılıyor.

 

Ramazan ayında böyle bir ortamın oluşmasında emeği geçenlere duacı olan camii cemaati, bu etkinliklerle çocukların İslam kültürüne yabancı kalmadıklarını, memleket Ramazanlarının özlemini giderdiklerini ifade ettiler. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.