Hollanda'dan Mısır Direnişine Destek

Hollanda'dan Mısır Direnişine Destek

Hollanda'nın Amsterdam kenti, De Dam Meydanı'nda "Mısır Askeri Yönetimine Tepki" gösterisi düzenlendi. Gösteride sergilenen fotoğraflar Hollandalıların ilgisini çekti.

HOLLANDA - Mısır'da Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin, halkı 6 Ekim Zafer Bayramı'nda meydanlara inerek ''askeri yönetime'' tepki göstermeye çağırması Hollanda'da destek buldu.

 

Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan meşhur De Dam meydanında "Mısır Askeri Yönetimine Tepki" gösterisi yapıldı.

 

Gösteride; Arapça, Hollandaca ve İngilizce yapılan konuşmalarda askeri cuntanın yönetimden elini çekerek Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan mensuplarının serbest bırakılması ve yönetimin hak sahiplerine verilmesi istendi. Mısır'da gerçekleşen ve devam eden katliamların kınandığı gösteride darbeye karşı direnen Mısırlıların yanında olduklarını ve direnişin devam edeceğini söylediler.

 

Her kesimden katılımın olduğu gösteride sık sık Arapça direniş marşları eşliğinde Mısır direnişine destek sloganları atılırken, darbeci Sisi ve yandaşları aleyhinde sloganlar atıldı.

 

Gösterinin düzenlendiği alanda, Mısır'da darbe yönetimi tarafından gerçekleştirilen katliamların görüntülendiği sergiye Hollandalılar ilgi gösterdi.

 

Polis tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri olaysız bir şekilde sona erdi. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.