HTC Windows Phone 8X  inceleme

HTC Windows Phone 8X inceleme

HTC'nin Windows Phone 8 tabanlı en üst seviye telefonu 8X'i test merkezimizde ağırladık.

HTC'nin merakla beklenen Windows Phone 8 tabanlı amiral gemisi 8X'i nihayet test merkezimizde ağırladık. Microsoft'un 29 Ekim'de tanıttığı Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan 8X, yeni bir ekosistemin de ilk modellerinden.

Bu incelememizde hem Windows Phone 8 işletim sisteminin genel yapısına hem de HTC'nin 8X modelinin detaylarına en derin şekilde bakacağız.

Tasarım ve malzeme kalitesi olarak oldukça iddialı olan HTC 8X, çok geniş açılı ön kamerasıyla da dikkat çekiyor. Çektiğimiz fotoğrafları ileriki sayfalardan görebilirsiniz.

Windows Phone 8 ile beraber yenilenen teknik özellikler:

Windows Phone 7 ve 7.5 platformlarında çoklu çekirdek desteği bulunmuyordu. Windows Phone 7 modelleri birbirlerine oldukça benzer yapıdaydı. Windows Phone 8 ile beraber bu sınırlandırmalar çok daha ileri seviyeye çıkartılıyor ve daha güçlü cihazlar karşımıza geliyor.

1.5 GHz hızında çalışan Qualcomm’un yeni nesil Krait çekirdek tasarımını kullanan çift çekirdekli MSM8960 işlemcisi, Adreno 225 grafik işlemcisi ve 1 GB RAM’in güç verdiği HTC 8X, başarılı bir performans sergiliyor.

HTC’nin Windows Phone 8 tabanlı en iddialı telefonu olan 8X’de 4.3 inç büyüklüğünde Super LCD 2 ekran kullanılıyor. 1280 x 720p çözünürlüğündeki ekranın piksel yoğunluğu ise 341 ppi. Ekranın renk dengesi son derece başarılı.

16 GB dahili hafızaya sahip HTC 8X, Windows Phone 8’in desteklemesine rağmen arttırılabilir hafıza için microSD girişine sahip değil.

HTC’nin dahili özel imaj çipinin bulunduğu kamera sistemi, gelişmiş F2.0 genişliğindeki diyaframa sahip 28mm lens ile destekleniyor. 8 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen arka aydınlatmalı ana kamera, 1080p video kaydı yapabiliyor. Atanmış deklanşör tuşuyla beraber fotoğraf çekmenin daha kolay olduğunu söyleyebilirim.

HTC’nin 8X modelinde öne çıkardığı bir yenilik ise cihazın ön kamerası. 2.1 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen geniş açılı ön kamera, 3 kişiyi yanyana alabilecek fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca ön kameranın da 1080p video kaydı yapabildiğini belirtelim.

Dahili amfiye sahip HTC 8X, Beats ses profiliyle beraber iddialı bir ses sunmayı vaad ediyor. Kameranın yanında HTC, ses alanında da cihazı özelleştiriyor.

Video incelememizi sizlerle paylaşmadan önce diğer sayfalarda fotoğrafların yüksek çözünürlüklü halini ve diğer detayları bulabileceğinizi hatırlatalım. İyi seyirler.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.