HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Doğu Türkistan için bisiklet turu

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Doğu Türkistan için bisiklet turu

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, başta Doğu Türkistan olmak üzere zulüm altındaki Müslümanlara destek için bisiklet turu ve kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Adana’da başta Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Mısır, Arakan, Yemen, Afganistan, Çeçenistan olmak üzere mazlum coğrafyalardaki zulme dikkat çekmek için bisiklet turu ve kitlesel basın açıklaması düzenlendi. 

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının organize ettiği ve Adana’da birçok STK’nın destek verdiği etkinlik, Adana Merkez Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Merkez Park’tan başladı. Burada bisiklet ve motosikletleriyle bir araya gelen yüzlerce kişi, mazlum ülkelerin bayraklarıyla şehir merkezinde tur attıktan sonra basın açıklaması için İnönü Parkı’na geçti. Yüzlerce kadın ve çocuğun da destek verdiği etkinlikte zulme dikkat çeken dövizler açılırken sık sık tekbirler getirilip sloganlarla zalimler telin edildi.

İnönü Parkı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, dünyanın dört bir yanında Müslümanlara zulümler yapılıp katledildiklerine dikkat çekti.

“Bugün nereye bakarsanız bakın her yerde akan kan Müslüman kanıdır”

Müslümanların tek bir ümmet olması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, “Doğu Türkistan, Arakan, Filistin, Mısır, Suriye, Irak nereye bakarsanız bakın her yerde akan kan Müslüman kanıdır. İslam ümmeti tek bir ümmettir. Bugün Doğu  Türkistan’da Müslüman kardeşlerimiz acılar içerisinde kıvranırken her türlü zulme maruz kalırken bizlerin rahat olması düşünülemez.” diyerek  Doğu Türkistan ve diğer coğrafyalardaki  zulüm ve katliamlara Müslümanların sessiz kalamayacağını ifade etti.

Irkçılık ve ulusçuluk hastalığıyla ümmetin bölünmek istendiğine dikkat çeken Yavuz, kim olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

“Çin malı alırsanız bu katliama siz de ortak olursunuz”

Daha sonra söz alan Dünya Uygur Türkleri Derneği Başkanı Abuduwaili Buğrahan’da “Ben kendim Doğu Türkistan’da yaşayıp zulme şahit olduğum için burada şahitlik etmek istiyorum.” diyerek Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm, asimilasyon ve katliamları anlattı.

Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan zulme karşı Çin mallarını boykot çağrısı yapan Buğrahan, “Siz Çin mallarına destek verirseniz Doğu Türkistan Uygur Türkleri yok olmuştur. Bu katliama siz de ortak olmuşsunuzdur.” diye konuştu. Konuşmasının sonunda Buğrahan, Doğu Türkistan ve mazlum coğrafyalar için düzenlediği etkinlik için HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kitlesel basın açıklamasını Hüseyin Ayaydın okudu. Bisiklet turu ve basın açıklamasını, mazlum ümmete destek için düzenlediklerini ifade eden Ayaydın, “Bütün mazlum ümmet gözlerini Türkiye’ye dikmiş bizi bekliyor. Allah’ın izniyle bizler de elimizle, dilimizle ve kâfirlere karşı kalbimizdeki kinle Müslüman kardeşlerimizin yanındayız.” dedi.

“Tüm dünyada zalimlere karşı mazlumun yanındayız”

Zalimlere karşı mazlumların yanında yer almak gerektiğine vurgu yapan Ayaydın, “Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Zalim Sisi’ye karşı İhvan’ın yanındayız. Arakan’da zalim Budistlere karşı Müslümanların yanındayız. Yemen’de açlıktan bitkin düşmüş masum bebeklerin yanındayız. Çeçenistan’da İşgalci Ruslara direnen yiğit Şamillerin yandayız. Tüm dünyada zalimlere karşı mazlumun yanındayız.” diyerek açıklamasını bitirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler