​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kudüs’e destek çağrısı

​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kudüs’e destek çağrısı

​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, Cuma namazı sonrasında sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralarına uyarak Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Her sene mübarek Ramazan ayının son cuması tüm dünya Müslümanları tarafından “Dünya Kudüs Günü” olarak anılırken, HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı ise düzenledikleri basın açıklamasıyla Kudüs ve Mescid-i Aksaya desteklerini yineledi.

HÜDA PAR olarak çalışmalarının her alanında olduğu gibi bugünde Ramazan ayının son günü olması hasebiyle Kudüs ve Mescidi Aksa’nın kurtulması için çaba sarf ettiklerini söyleyen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, Kudüs ve Mescidi Aksa kurtuluncaya kadar etkinliklerini büyüterek sürdüreceklerini dile getirdi.

Siyonist işgal rejiminin her ay olduğu gibi Ramazan ayında özellikle saldırılarını arttırdığını vurgulayan Demir, "Mübarek ayda zalimlerin saldırılarını arttırması manidardır. Kudüs ve Mescidi Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması ve siyonizmin temizlenmesi için dünya Müslümanları ortak bir eylem üzerinde ilkeli bir şekilde toplanmalıdır." dedi.

"Rabbimiz bizlerden bir olmamızı istiyor. Bizler ortak adım atmadıkça İslam beldelerinin özgür olması mümkün olmayacaktır." ifadelerini kullanan Demir, tüm Müslümanlara Mescidi Aksa başta olmak üzere tüm İslam belgeleri için bir araya gelme çağrısında bulundu.

Bir ve beraber olarak İslam beldelerinin kurtuluşu için çalışmalar üretmemiz gerektiğinin altını Çizen Demir, "ABD, batı ve siyonist medya, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın kurtuluşu için atılan her adımı görmekte ve korkmaktadır. Biz Müslümanların eliyle Kudüs’ümüzün özgürlüğe kavuşması için her şeyimizi feda ederiz. Çalışmalarımızın sonunda en güzel son olan şahadete kavuşmayı Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

"Bugün biz Müslümanların ilk kıblesini savunmak için bir araya geldik." ifadelerini kullanan İlahiyatçı Orhan Erkuş ise, “Kudüs, ümmetin kalbidir. Kudüs, sapanıyla şiir yazanların beldesidir. Kudüs yürümeyi ve konuşmayı öğrenmeden şahadeti öğrenen çocukların şehridir.” dedi.

Bağrından nice peygamberleri, Şeyh Ahmet Yasin’leri, Rantisi’leri, Salah Şehade’leri çıkaran Kudüs’ün itikat ve inanç meselesi olduğunu hatırlatan Erkuş, "Bizler ise inanç ve itikatimizi dünyevi hiçbir şeye değiştirmeyiz. Ajandasında Kudüs olmayan bir yapı, cemaat ya da parti irtifa kaybedip alçalmaya mahkumdur. Kudüs etrafı mübarek bir alandır. Hangi yapı ve topluluk Kudüs’e sahip çıkarsa Allah onları mübarek kılar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kudüs ve Mescidi Aksa meselesinin ırkçı bir söylem olmadığını tam aksine tüm insanları ilgilendiren bir husus olduğunu vurgulayan Erkuş, “Bu mesele bir ırkın meselesi değildir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bir beldeden bahsetmişse orası kıyamete kadar önemlidir.” dedi.


​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kudüs’e destek çağrısı

​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kudüs’e destek çağrısı

​HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kudüs’e destek çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler