HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı'ndan CHP'nin iddialarına cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem Bölgesi Adıyaman'ı ziyareti sırasında vatandaşların tepkisiyle karşılaşması sonucu HÜDA PAR'ı suçlamasına tepki geldi.

Adıyaman'da ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aynı günde 3 ayrı yerde tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu, Adıyaman programını iptal etmişti.


HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, Kılıçdaroğlu'na gösterilen tepkilere, kendi partilerinin isminin karıştırılmasına tepki göstererek, "Dün, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'a gelmesi dolayısıyla aldığı tepkilere partimiz HÜDA PAR'ın adının karıştırılması en hafif tabir ile iftira, provokasyon ve aymazlıktır." açıklamasını yaptı.

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Adıyaman Merkez mezarlıkta, Samsat ve Kâhta ilçelerimizde halkımız CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiştir. Acının en ağırının tekrar depreştiği bir günde bunların yaşanması hoş göreceğimiz bir durum değildir. Ancak siyasette öngörülü olmak olayın meydana gelmesini engeller. İyi bir siyasetçi şayet olay çıkmasından bir rant devşirmeye çalışmıyorsa öncelikle atacağı adımların önünü arkasını düşünerek atar. Bu minval üzere dün Adıyaman’da gelişen durumlara ilişkin Adıyaman’da bulunan bir siyasetçi olarak değerlendirmek istiyorum.

Kendim de depremzede bir Adıyamanlı siyasetçi olarak halkımızla aynı acıyı paylaşmak ve vefat eden yakınlarımıza bir Fatiha okumak için bizler de öğleden önce mezarlık ziyaretinde bulunduk. Halkımızla beraber depremin ilk saatlerinin acısını tekrar ve yüksek duygu yoğunluğuyla yaşadık. Dün sabah vakti bayram vesilesiyle bulunduğumuz mezarlıkta aynı acıyı çok daha sarsıcı bir hisle bir kez daha yaşadık. Adıyaman'da binlerce vatandaşımız, kardeşimiz, abimiz, bacımız, amcamız, teyzemiz vefat etti. Bunlar için dolup taşan mezarlıkta binlerce Adıyamanlı kardeşimizin yürek dağlayan feryatlarına tanıklık ettik. Yüreklerin dayanmakta zorlandığı ortamın hüzün ve matemle dolu hissiyatına daha fazla dayanamadık ve mezarlıktan ayrıldık. Öğleden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mezarlık ziyaretinde bulunmuş. Mezarlıktaki duygu ortamında vatandaşlarımız ilk andan itibaren felaketi istismar etmeye çalışanların kendilerini yalnız bıraktıklarını, şimdi de kendi acıyla baş başa bırakılmalarını yanık bir yürekle dile getiriyor.

Deprem sırasında ve sürecinde halkın sorunlarını dile getirmeleri gerektiği bir zamanda seçim telaşına düşerek Cumhurbaşkanı adaylığının, yardımcılarının, bakanlıkların paylaşıldığı siyasi hesapların afetzedeleri unutturmasından dolayı Adıyaman'ı gündemlerine almamış olmaları hemşerilerimizi üzmüştü. Bu türden bir tepkinin oluşması Kılıçdaroğlu gibi iyi siyasetçi olduğu iddiasında olanların öngörebileceği bir şeydi. Ancak her şeyi manipüle etme peşinde olan CHP bu olayı da provokasyona çevirerek halkın sinir uçlarına dokunmayı tercih etmiştir. Fatiha okunması esnasında bir vatandaşın gösterdiği tepki servis edilip bunun üzerinden farklı bir algı yapılmaktadır. Olayın özü bir vatandaşın, olumsuz sürecin istismarına karşı kendini tutamayıp spontane bir tepki vermesidir. Siyasiler her zaman alkışlanır diye beklenmez, halk kendisini görmeyeni görmek istemeyebilir. Bu siyasetin doğasında var. Biz yine de kimsenin niyetini sorgulamayız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumak istemesini yadırgamayız. Yapılanları da tasvip etmeyiz.

Samsat ilçemizde yaşanan protestoda ise çok ince detaylar vardır ve bunları kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. Samsat'ta medfun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal'ın (Radıyallahu Anhu) kabrinin ve cami külliyesinin yapımı Kadir Topbaş döneminde İBB tarafından üstlenilmişti. Samsat ve çevresi bundan dolayı İBB'ye müteşekkirdi. Ne var ki CHP'li İmamoğlu İstanbul'daki seçimi kazandıktan sonra inşaat yapımı durduruldu. Halkın büyük bir iştiyakla tamamlanmasını bekledikleri projenin CHP'li belediye tarafından durdurulması meseleyi bilenlerin Kılıçdaroğlu'na tepki göstermesine neden oldu. Halk, CHP’nin bu tutuma karşı tepkisini Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle ortaya koydu. Samsat'taki protestonun nedeni budur.

Adıyaman ve Samsat'ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na gösterilen tepkiden sonra, Kâhta programını iptal edip CHP milletvekilini Kâhta'ya göndermiştir. Kâhta halkı da depremde sorunlarını istismar etmek isteyen CHP'ye tepkiliydi. Adıyaman ve Samsat'taki tepkiler spontaneydi. Kâhta'da yaşananlar ise CHP’nin bu olaylar üzerinden Adıyaman halkına karşı ayrıştırıcı üslubuna karşı olarak ortaya çıktı. Bu olayların hiçbirinde partimizin ve teşkilatımızın bir etkisi ve dahli yoktur. Bu tepkilere partimizin adının karıştırılması CHP’nin çirkin ve karalama siyasetinin sonucudur.

Yalan, iftira, gerilim siyaseti üzerinden halkımızı hedefe koyan CHP anlayışı ülkeyi büyük bir felakete sürüklemek için çalışmaktadır. Seçim için ülkeyi kaosa sürükleme peşinde olan bu anlayışı şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.